Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (N1)
specjalność: towaroznawstwo żywności

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Chłodnictwo i przechowalnictwozaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne2,01,018
Opakowalnictwoegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne2,01,018
Towaroznawstwo artykułów przemysłowychzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,09
laboratoriapraktyczne2,01,018
Towaroznawstwo żywnościegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,018
laboratoriapraktyczne4,01,036
Usługi w obrocie towarowymzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne2,01,018
Zarys ogólnej technologii żywnościegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne1,01,09

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0laboratoriapraktyczne1,01,0303
laboratoriapraktyczne1,01,0184
laboratoriapraktyczne2,01,0365
laboratoriapraktyczne3,02,0366
2 Język niemieckiegzamin3,0laboratoriapraktyczne1,01,0303
laboratoriapraktyczne1,01,0184
laboratoriapraktyczne2,01,0365
laboratoriapraktyczne3,02,0366

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Higiena w produkcjiegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0163
laboratoriapraktyczne2,02,0163
2 Higiena w zakładach spożywczychegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0163
laboratoriapraktyczne2,02,0163