Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (N1)
specjalność: towaroznawstwo żywności

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwo i higiena pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,07
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Technologia informacyjnazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne3,02,027

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemiaegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne2,01,018
Elementy grafiki inżynierskiej i użytkowejzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne2,02,018
Makroekonomiazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne1,01,09
Matematykaegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,018
ćwiczenia audytoryjnepraktyczne2,01,018
Ochrona środowiskazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne1,01,09

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Analiza sensorycznaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne3,01,018

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Etyka biznesuzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,03,0271
2 Etyka pracyzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,03,0271
3 Filozofiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,03,0271