Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (N1)
specjalność: usługi turystyczne

Plany studiów w roku akademickim 2012/2013 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwo i higiena pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,071
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,051
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,021
Technologia informacyjnazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne3,02,0271
Wychowanie fizycznezaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0185
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0186

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodniSemestr
Praktyka zawodowa - 6 tygodniegzamin6,0praktykipraktyczne6,02,004

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Biochemiazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,092
laboratoriapraktyczne1,01,092
Chemiaegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0181
laboratoriapraktyczne2,01,0181
Elementy grafiki inżynierskiej i użytkowejzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,091
laboratoriapraktyczne2,02,0181
Makroekonomiazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,091
laboratoriapraktyczne1,01,091
Matematykaegzamin4,0wykładypraktyczne2,01,0181
ćwiczenia audytoryjnepraktyczne2,01,0181
Ochrona środowiskazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,091
laboratoriapraktyczne2,01,0181
Statystykazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,092
laboratoriapraktyczne2,01,0182
Wybrane zagadnienia z fizykizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,092
laboratoriapraktyczne1,01,092

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Analiza sensorycznaegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,091
laboratoriapraktyczne2,02,0181
Metody oceny towarówzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0182
laboratoriapraktyczne2,01,0182
Mikrobiologiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,092
laboratoriapraktyczne2,01,0182
Nauka o materiałachzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,092
laboratoriapraktyczne2,01,0182
Prawo żywnościoweegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0182
laboratoriapraktyczne2,02,0182
Produkt w strategii przedsiębiorstwazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,096
laboratoriapraktyczne2,01,0186
Toksykologia żywności i przedmiotów użytkuegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0182
laboratoriapraktyczne2,01,0182

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 10wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 11wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 12wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 13wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 14wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 15wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 16wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 17wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 18wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Praca dyplomowa (inżynierska)zaliczenie15,0praca dyplomowapraktyczne15,00,007
Seminarium dyplomowezaliczenie2,0seminariaaudytoryjne2,02,0307
Analiza instrumentalnazaliczenie4,0wykładyaudytoryjne1,01,094
laboratoriapraktyczne3,01,0184
Aparatura i inżynieria w usługach turystycznychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,095
wykładyaudytoryjne1,01,095
Bioróżnorodnośćzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,097
wykładyaudytoryjne1,00,097
Chłodnictwo i przechowalnictwozaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,093
laboratoriapraktyczne1,01,093
Fizjologia człowiekazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,093
wykładyaudytoryjne1,01,093
Geografia turystycznaegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,085
laboratoriapraktyczne2,01,0165
Hotelarstwozaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,093
laboratoriapraktyczne2,01,0183
Jakość surowców i produktówegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,093
wykładyaudytoryjne1,01,093
Mikroekonomiazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,092
laboratoriapraktyczne1,01,092
Obsługa konsumentazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0184
wykładyaudytoryjne1,01,094
Opakowania stosowane w turystyceegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,094
laboratoriapraktyczne1,01,094
Organizacja turystyki w strefie brzegowej Bałtykuzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,095
Podstawy krajoznawstwazaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,096
Podstawy zarządzania i marketinguzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,098
laboratoriapraktyczne2,01,0188
Towaroznawstwo artykułów przemysłowych w turystycezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,093
laboratoriapraktyczne1,00,093
Towaroznawstwo napojów alkoholowych i bezalkoholowychzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0166
wykładyaudytoryjne1,01,086
Towaroznawstwo roślinzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,093
Towaroznawstwo usługzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,02,0184
Towaroznawstwo zwierzątzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,093
Turystyka a towaroznawstwo produktów mięsnych i drobiowychegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,085
laboratoriapraktyczne2,01,0165
Turystyka a towaroznawstwo produktów roślinnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,094
laboratoriapraktyczne1,01,094
Turystyka a towaroznawstwo produktów rybnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,096
laboratoriapraktyczne1,01,096
Turystyka a towaroznawstwo przetworów mlecznychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,095
wykładyaudytoryjne1,01,095
Typologia wód śródlądowychzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,087
laboratoriapraktyczne2,01,0167
Zarządzanie jakością w turystycezaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,094
laboratoriapraktyczne2,01,0184
Żywienie w turystycezaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,02,0167
laboratoriapraktyczne1,01,087

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin7,0lektorataudytoryjne1,01,0303
lektorataudytoryjne1,01,0184
lektorataudytoryjne2,02,0365
lektorataudytoryjne3,02,0366
2 Język niemieckiegzamin7,0lektorataudytoryjne1,01,0303
lektorataudytoryjne1,01,0184
lektorataudytoryjne2,02,0365
lektorataudytoryjne3,02,0366

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Etyka biznesuzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,03,0271
2 Etyka pracyzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,03,0271
3 Filozofiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,03,0271

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Promocje w hotelachegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0165
laboratoriapraktyczne2,02,0165
2 Systemy rezerwacyjne w hotelarstwieegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0165
laboratoriapraktyczne2,02,0165

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Higiena w hotelarstwieegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,0163
wykładyaudytoryjne2,01,0163
2 Higiena w zakładach gastronomicznychegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,0163
wykładyaudytoryjne2,01,0163

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Usługi w hotelarstwieegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,0163
wykładyaudytoryjne2,01,0163
2 Usługi w turystyceegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0163
laboratoriapraktyczne2,02,0163

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Mięso zwierząt łownych w gastronomiiegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0167
laboratoriapraktyczne2,01,0167
2 Rachunkowość zarządcza w hotelarstwieegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0167
laboratoriapraktyczne2,02,0167

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Fizjologia hydrobiontówegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0164
laboratoriapraktyczne2,02,0164
2 Fizjologia pracyegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0164
laboratoriapraktyczne2,01,0164

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Dietetyka w żywieniu zbiorowymegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0166
laboratoriapraktyczne2,01,0166
2 Żywienie człowieka choregoegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0166
laboratoriapraktyczne2,02,0166

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bezpieczeństwo zdrowotne żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0166
laboratoriapraktyczne2,02,0166
2 Nośniki szkodliwych mikroorganizmówegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0166
laboratoriapraktyczne2,02,0166

Blok obieralny 10 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Usługi gastronomiczneegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0163
laboratoriapraktyczne2,02,0163
2 Wyposażenie zakładu gastronomicznegoegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0163
laboratoriapraktyczne2,02,0163

Blok obieralny 11 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Czystość wódzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0168
laboratoriapraktyczne2,02,0168
2 Specyfika wód przejściowychzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0168
laboratoriapraktyczne2,02,0168

Blok obieralny 12 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Prawo w turystycezaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0165
wykładyaudytoryjne2,01,0165
2 Turystyka wodnazaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0165
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,02,0165

Blok obieralny 13 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Organizacja sportu w turystycezaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0166
laboratoriapraktyczne2,02,0166
2 Ryby i owoce morzazaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0166
wykładyaudytoryjne2,01,0166

Blok obieralny 14 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nurkowanie w turystycezaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0168
laboratoriapraktyczne2,02,0168
2 Ratownictwozaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0168
wykładyaudytoryjne2,01,0168

Blok obieralny 15 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ichtiofauna jako atut turystycznyzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0167
laboratoriapraktyczne2,02,0167
2 Osobliwości przyrodnicze Parków Narodowych w Polscezaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0167
laboratoriapraktyczne2,02,0167

Blok obieralny 16 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Towaroznawstwo żywności ekologicznejzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0167
laboratoriapraktyczne2,02,0167
2 Turystyka górskazaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0167
laboratoriapraktyczne2,02,0167

Blok obieralny 17 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Turystyka a mody i systemy żywieniowezaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0165
laboratoriapraktyczne2,02,0165
2 Turystyka ekologicznazaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0165
laboratoriapraktyczne2,02,0165

Blok obieralny 18 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Niedozwolone pozostałości w żywnościzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0167
laboratoriapraktyczne2,02,0167
2 Regionalne produkty mleczarskiezaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0167
laboratoriapraktyczne2,02,0167