Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (N1)
specjalność: usługi turystyczne

Plany studiów w roku akademickim 2012/2013 - semestr 6:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Wychowanie fizycznezaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,018

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Produkt w strategii przedsiębiorstwazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne2,01,018

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 13wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Podstawy krajoznawstwazaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,09
Towaroznawstwo napojów alkoholowych i bezalkoholowychzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,016
wykładyaudytoryjne1,01,08
Turystyka a towaroznawstwo produktów rybnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne1,01,09

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektorataudytoryjne1,01,0303
lektorataudytoryjne1,01,0184
lektorataudytoryjne2,02,0365
lektorataudytoryjne3,02,0366
2 Język niemieckiegzamin3,0lektorataudytoryjne1,01,0303
lektorataudytoryjne1,01,0184
lektorataudytoryjne2,02,0365
lektorataudytoryjne3,02,0366

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Dietetyka w żywieniu zbiorowymegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0166
laboratoriapraktyczne2,01,0166
2 Żywienie człowieka choregoegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0166
laboratoriapraktyczne2,02,0166

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bezpieczeństwo zdrowotne żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0166
laboratoriapraktyczne2,02,0166
2 Nośniki szkodliwych mikroorganizmówegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0166
laboratoriapraktyczne2,02,0166

Blok obieralny 13 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Organizacja sportu w turystycezaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0166
laboratoriapraktyczne2,02,0166
2 Ryby i owoce morzazaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0166
wykładyaudytoryjne2,01,0166