Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2018/2019 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ekonomia z elementami prawazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,018

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia organicznaegzamin7,0wykładyaudytoryjne4,01,018
laboratoriapraktyczne3,01,018
Ekologia i ochrona środowiskazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,09
Fizyka z elementami biofizykiegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,09
laboratoriapraktyczne2,01,018

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Mikrobiologia ogólnaegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,027
wykładyaudytoryjne1,01,09
Ogólna technologia żywnościegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne1,01,09

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Etykazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,0272
2 Filozofiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,0272
3 Psychologiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,0272
4 Socjologiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,0272

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza sensorycznazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,092
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,092
2 Bezpieczeństwo w żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,092
wykładyaudytoryjne1,01,092
3 Systemy dystrybucji żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,092
wykładyaudytoryjne1,01,092
4 Zagrożenia bezpieczeństwa żywności w obrocie międzynarodowymzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,092
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,092
5 Znakowanie żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,092
wykładyaudytoryjne1,01,092

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza instrumentalna związków toksycznychzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,092
wykładyaudytoryjne1,01,092
2 Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,092
wykładyaudytoryjne1,01,092
3 Toksyny roślin i zwierzątzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,092
wykładyaudytoryjne1,01,092