Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2018/2019 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Człowiek w procesie pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,06
Technologia informacyjnazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,00,59
laboratoriapraktyczne2,00,518

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Biochemiaegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne2,01,018

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia żywnościegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne1,01,09
Inżynieria procesowaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,018
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne3,02,018
Mikrobiologia żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,09
laboratoriapraktyczne2,01,09
Reologia żywnościegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne1,01,09

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 10wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Zabezpieczenie surowców pochodzenia wodnegoegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,018
laboratoriapraktyczne2,01,018

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne3,02,0405
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne3,02,0405

Blok obieralny 10 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnejzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,093
laboratoriapraktyczne1,01,093
2 Podstawy ekologii wódzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,093
wykładyaudytoryjne1,01,093
3 Procesy membranowe technologii żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,093
laboratoriapraktyczne1,01,093
4 Wodne organizmy użytkowezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,086
laboratoriapraktyczne1,01,086