Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biologia (N1)

Sylabusy - pełny wykaz przedmiotów:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Antyoksydantyprzedmiot wspólny15 / 1
Apifaunaprzedmiot wspólny3 / 1
Behawior rozroduprzedmiot wspólny13 / 1
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Bioaktywność jajprzedmiot wspólny14 / 1
Biochemia dopinguprzedmiot wspólny9 / 1
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny14 / 2
Biologia zwierząt laboratoryjnychprzedmiot wspólny8 / 1
Biologiczne i ekologiczne użytkowanie wybranych gatunków przeżuwaczyprzedmiot wspólny8 / 2
Biotechnologia środowiskaprzedmiot wspólny11 / 1
Biotransformacja wątrobowaprzedmiot wspólny9 / 2
Chronobiologiaprzedmiot wspólny6 / 1
Człowiek i środowiskoprzedmiot wspólny5 / 1
Dobrostan zwierzątprzedmiot wspólny10 / 1
Domestykacjaprzedmiot wspólny10 / 2
Ekofizjologia zwierzątprzedmiot wspólny6 / 2
Ekotoksykologiaprzedmiot wspólny11 / 2
Embriologia eksperymentalna ssakówprzedmiot wspólny13 / 2
Etologiaprzedmiot wspólny10 / 3
Etykaprzedmiot wspólny2 / 1
Ewolucjonizmprzedmiot wspólny10 / 4
Filozofiaprzedmiot wspólny1 / 1
Fizjologia noworodkaprzedmiot wspólny6 / 3
Fizjologia wysiłku fizycznego i bezczynnościprzedmiot wspólny6 / 4
GMOprzedmiot wspólny12 / 1
Geologia z gleboznawstwemprzedmiot wspólny11 / 3
Historia przetwórstwa żywnościprzedmiot wspólny14 / 3
Informatykaprzedmiot wspólny
Język angielskiprzedmiot wspólny7 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny7 / 2
Komunikacja komórkowaprzedmiot wspólny6 / 5
Kriogenikaprzedmiot wspólny13 / 3
Metabolizm informacyjnyprzedmiot wspólny5 / 2
Metody genetyki molekularnej w diagnostyceprzedmiot wspólny12 / 2
Metody in vitro i in vivo w ocenie toksyczności ksenobiotykówprzedmiot wspólny9 / 3
Migracje zwierzątprzedmiot wspólny3 / 2
Mikologiaprzedmiot wspólny15 / 2
Monitoring biologicznyprzedmiot wspólny11 / 4
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Organizm w czasie i przestrzeniprzedmiot wspólny5 / 3
Patogeny chorób owadów użytkowychprzedmiot wspólny8 / 3
Podstawy ekonomiiprzedmiot wspólny
Podstawy immunologiiprzedmiot wspólny15 / 3
Podstawy racjonalnego żywienia i dietetykiprzedmiot wspólny4 / 1
Podstawy zarządzania przedsiębiorstwem i elementy prawaprzedmiot wspólny
Protozoologiaprzedmiot wspólny3 / 3
Przemiany biologiczne w produktach pochodzenia zwierzęcegoprzedmiot wspólny14 / 4
Psychologiaprzedmiot wspólny2 / 2
Socjologiaprzedmiot wspólny1 / 2
Socjologiczne aspekty ochrony przyrodyprzedmiot wspólny5 / 4
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Terapie genoweprzedmiot wspólny12 / 3
Toksykologiaprzedmiot wspólny9 / 4
Walory naturalne i antropogeniczne Pomorza Zachodniegoprzedmiot wspólny5 / 5
Wprowadzenie do biochemii klinicznejprzedmiot wspólny15 / 4
Wybrane elementy higieny człowiekaprzedmiot wspólny
Wybrane zagadnienia z technologii żywnościprzedmiot wspólny4 / 2
Zioła i ich zastosowanieprzedmiot wspólny4 / 3
Zwierzęta synantropijneprzedmiot wspólny8 / 4
Łowiectwoprzedmiot wspólny3 / 4
Żywność funkcjonalnaprzedmiot wspólny4 / 4
Praktyka specjalizacyjnaprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Biofizykaprzedmiot wspólny
Chemia bioorganicznaprzedmiot wspólny
Chemia ogólnaprzedmiot wspólny
Fizykaprzedmiot wspólny
Matematykaprzedmiot wspólny
Anatomiaprzedmiot wspólny
Badania in vivo i in vitroprzedmiot wspólny
Biologia komórkiprzedmiot wspólny
Biologia molekularnaprzedmiot wspólny
Biologia rozwojuprzedmiot wspólny
Botanikaprzedmiot wspólny
Botanika systematycznaprzedmiot wspólny
Ekologia ogólnaprzedmiot wspólny
Ekologia zwierzątprzedmiot wspólny
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Fizjologia zwierzątprzedmiot wspólny
Genetyka ogólnaprzedmiot wspólny
Genomikaprzedmiot wspólny
Histologia zwierzątprzedmiot wspólny
Inżynieria genetycznaprzedmiot wspólny
Mikrobiologia ogólnaprzedmiot wspólny
Ochrona bioróżnorodnościprzedmiot wspólny
Ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Podstawy biotechnologiiprzedmiot wspólny
Praca dyplomowa (licencjacka)przedmiot wspólny
Proteomikaprzedmiot wspólny
Seminarium licencjackieprzedmiot wspólny
Warsztaty naukoweprzedmiot wspólny
Zoologia bezkręgowcówprzedmiot wspólny
Zoologia kręgowcówprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z botanikiprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z ekologiiprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z zoologiiprzedmiot wspólny

Sylabusy - wykaz przedmiotów wspólnych dla specjalności:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Antyoksydantyprzedmiot wspólny15 / 1
Apifaunaprzedmiot wspólny3 / 1
Behawior rozroduprzedmiot wspólny13 / 1
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Bioaktywność jajprzedmiot wspólny14 / 1
Biochemia dopinguprzedmiot wspólny9 / 1
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny14 / 2
Biologia zwierząt laboratoryjnychprzedmiot wspólny8 / 1
Biologiczne i ekologiczne użytkowanie wybranych gatunków przeżuwaczyprzedmiot wspólny8 / 2
Biotechnologia środowiskaprzedmiot wspólny11 / 1
Biotransformacja wątrobowaprzedmiot wspólny9 / 2
Chronobiologiaprzedmiot wspólny6 / 1
Człowiek i środowiskoprzedmiot wspólny5 / 1
Dobrostan zwierzątprzedmiot wspólny10 / 1
Domestykacjaprzedmiot wspólny10 / 2
Ekofizjologia zwierzątprzedmiot wspólny6 / 2
Ekotoksykologiaprzedmiot wspólny11 / 2
Embriologia eksperymentalna ssakówprzedmiot wspólny13 / 2
Etologiaprzedmiot wspólny10 / 3
Etykaprzedmiot wspólny2 / 1
Ewolucjonizmprzedmiot wspólny10 / 4
Filozofiaprzedmiot wspólny1 / 1
Fizjologia noworodkaprzedmiot wspólny6 / 3
Fizjologia wysiłku fizycznego i bezczynnościprzedmiot wspólny6 / 4
GMOprzedmiot wspólny12 / 1
Geologia z gleboznawstwemprzedmiot wspólny11 / 3
Historia przetwórstwa żywnościprzedmiot wspólny14 / 3
Informatykaprzedmiot wspólny
Język angielskiprzedmiot wspólny7 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny7 / 2
Komunikacja komórkowaprzedmiot wspólny6 / 5
Kriogenikaprzedmiot wspólny13 / 3
Metabolizm informacyjnyprzedmiot wspólny5 / 2
Metody genetyki molekularnej w diagnostyceprzedmiot wspólny12 / 2
Metody in vitro i in vivo w ocenie toksyczności ksenobiotykówprzedmiot wspólny9 / 3
Migracje zwierzątprzedmiot wspólny3 / 2
Mikologiaprzedmiot wspólny15 / 2
Monitoring biologicznyprzedmiot wspólny11 / 4
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Organizm w czasie i przestrzeniprzedmiot wspólny5 / 3
Patogeny chorób owadów użytkowychprzedmiot wspólny8 / 3
Podstawy ekonomiiprzedmiot wspólny
Podstawy immunologiiprzedmiot wspólny15 / 3
Podstawy racjonalnego żywienia i dietetykiprzedmiot wspólny4 / 1
Podstawy zarządzania przedsiębiorstwem i elementy prawaprzedmiot wspólny
Protozoologiaprzedmiot wspólny3 / 3
Przemiany biologiczne w produktach pochodzenia zwierzęcegoprzedmiot wspólny14 / 4
Psychologiaprzedmiot wspólny2 / 2
Socjologiaprzedmiot wspólny1 / 2
Socjologiczne aspekty ochrony przyrodyprzedmiot wspólny5 / 4
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Terapie genoweprzedmiot wspólny12 / 3
Toksykologiaprzedmiot wspólny9 / 4
Walory naturalne i antropogeniczne Pomorza Zachodniegoprzedmiot wspólny5 / 5
Wprowadzenie do biochemii klinicznejprzedmiot wspólny15 / 4
Wybrane elementy higieny człowiekaprzedmiot wspólny
Wybrane zagadnienia z technologii żywnościprzedmiot wspólny4 / 2
Zioła i ich zastosowanieprzedmiot wspólny4 / 3
Zwierzęta synantropijneprzedmiot wspólny8 / 4
Łowiectwoprzedmiot wspólny3 / 4
Żywność funkcjonalnaprzedmiot wspólny4 / 4
Praktyka specjalizacyjnaprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Biofizykaprzedmiot wspólny
Chemia bioorganicznaprzedmiot wspólny
Chemia ogólnaprzedmiot wspólny
Fizykaprzedmiot wspólny
Matematykaprzedmiot wspólny
Anatomiaprzedmiot wspólny
Badania in vivo i in vitroprzedmiot wspólny
Biologia komórkiprzedmiot wspólny
Biologia molekularnaprzedmiot wspólny
Biologia rozwojuprzedmiot wspólny
Botanikaprzedmiot wspólny
Botanika systematycznaprzedmiot wspólny
Ekologia ogólnaprzedmiot wspólny
Ekologia zwierzątprzedmiot wspólny
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Fizjologia zwierzątprzedmiot wspólny
Genetyka ogólnaprzedmiot wspólny
Genomikaprzedmiot wspólny
Histologia zwierzątprzedmiot wspólny
Inżynieria genetycznaprzedmiot wspólny
Mikrobiologia ogólnaprzedmiot wspólny
Ochrona bioróżnorodnościprzedmiot wspólny
Ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Podstawy biotechnologiiprzedmiot wspólny
Praca dyplomowa (licencjacka)przedmiot wspólny
Proteomikaprzedmiot wspólny
Seminarium licencjackieprzedmiot wspólny
Warsztaty naukoweprzedmiot wspólny
Zoologia bezkręgowcówprzedmiot wspólny
Zoologia kręgowcówprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z botanikiprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z ekologiiprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z zoologiiprzedmiot wspólny

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego modułu:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Antyoksydantyprzedmiot wspólny15 / 1
Apifaunaprzedmiot wspólny3 / 1
Behawior rozroduprzedmiot wspólny13 / 1
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Bioaktywność jajprzedmiot wspólny14 / 1
Biochemia dopinguprzedmiot wspólny9 / 1
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny14 / 2
Biologia zwierząt laboratoryjnychprzedmiot wspólny8 / 1
Biologiczne i ekologiczne użytkowanie wybranych gatunków przeżuwaczyprzedmiot wspólny8 / 2
Biotechnologia środowiskaprzedmiot wspólny11 / 1
Biotransformacja wątrobowaprzedmiot wspólny9 / 2
Chronobiologiaprzedmiot wspólny6 / 1
Człowiek i środowiskoprzedmiot wspólny5 / 1
Dobrostan zwierzątprzedmiot wspólny10 / 1
Domestykacjaprzedmiot wspólny10 / 2
Ekofizjologia zwierzątprzedmiot wspólny6 / 2
Ekotoksykologiaprzedmiot wspólny11 / 2
Embriologia eksperymentalna ssakówprzedmiot wspólny13 / 2
Etologiaprzedmiot wspólny10 / 3
Etykaprzedmiot wspólny2 / 1
Ewolucjonizmprzedmiot wspólny10 / 4
Filozofiaprzedmiot wspólny1 / 1
Fizjologia noworodkaprzedmiot wspólny6 / 3
Fizjologia wysiłku fizycznego i bezczynnościprzedmiot wspólny6 / 4
GMOprzedmiot wspólny12 / 1
Geologia z gleboznawstwemprzedmiot wspólny11 / 3
Historia przetwórstwa żywnościprzedmiot wspólny14 / 3
Informatykaprzedmiot wspólny
Język angielskiprzedmiot wspólny7 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny7 / 2
Komunikacja komórkowaprzedmiot wspólny6 / 5
Kriogenikaprzedmiot wspólny13 / 3
Metabolizm informacyjnyprzedmiot wspólny5 / 2
Metody genetyki molekularnej w diagnostyceprzedmiot wspólny12 / 2
Metody in vitro i in vivo w ocenie toksyczności ksenobiotykówprzedmiot wspólny9 / 3
Migracje zwierzątprzedmiot wspólny3 / 2
Mikologiaprzedmiot wspólny15 / 2
Monitoring biologicznyprzedmiot wspólny11 / 4
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Organizm w czasie i przestrzeniprzedmiot wspólny5 / 3
Patogeny chorób owadów użytkowychprzedmiot wspólny8 / 3
Podstawy ekonomiiprzedmiot wspólny
Podstawy immunologiiprzedmiot wspólny15 / 3
Podstawy racjonalnego żywienia i dietetykiprzedmiot wspólny4 / 1
Podstawy zarządzania przedsiębiorstwem i elementy prawaprzedmiot wspólny
Protozoologiaprzedmiot wspólny3 / 3
Przemiany biologiczne w produktach pochodzenia zwierzęcegoprzedmiot wspólny14 / 4
Psychologiaprzedmiot wspólny2 / 2
Socjologiaprzedmiot wspólny1 / 2
Socjologiczne aspekty ochrony przyrodyprzedmiot wspólny5 / 4
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Terapie genoweprzedmiot wspólny12 / 3
Toksykologiaprzedmiot wspólny9 / 4
Walory naturalne i antropogeniczne Pomorza Zachodniegoprzedmiot wspólny5 / 5
Wprowadzenie do biochemii klinicznejprzedmiot wspólny15 / 4
Wybrane elementy higieny człowiekaprzedmiot wspólny
Wybrane zagadnienia z technologii żywnościprzedmiot wspólny4 / 2
Zioła i ich zastosowanieprzedmiot wspólny4 / 3
Zwierzęta synantropijneprzedmiot wspólny8 / 4
Łowiectwoprzedmiot wspólny3 / 4
Żywność funkcjonalnaprzedmiot wspólny4 / 4
Praktyka specjalizacyjnaprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Biofizykaprzedmiot wspólny
Chemia bioorganicznaprzedmiot wspólny
Chemia ogólnaprzedmiot wspólny
Fizykaprzedmiot wspólny
Matematykaprzedmiot wspólny
Anatomiaprzedmiot wspólny
Badania in vivo i in vitroprzedmiot wspólny
Biologia komórkiprzedmiot wspólny
Biologia molekularnaprzedmiot wspólny
Biologia rozwojuprzedmiot wspólny
Botanikaprzedmiot wspólny
Botanika systematycznaprzedmiot wspólny
Ekologia ogólnaprzedmiot wspólny
Ekologia zwierzątprzedmiot wspólny
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Fizjologia zwierzątprzedmiot wspólny
Genetyka ogólnaprzedmiot wspólny
Genomikaprzedmiot wspólny
Histologia zwierzątprzedmiot wspólny
Inżynieria genetycznaprzedmiot wspólny
Mikrobiologia ogólnaprzedmiot wspólny
Ochrona bioróżnorodnościprzedmiot wspólny
Ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Podstawy biotechnologiiprzedmiot wspólny
Praca dyplomowa (licencjacka)przedmiot wspólny
Proteomikaprzedmiot wspólny
Seminarium licencjackieprzedmiot wspólny
Warsztaty naukoweprzedmiot wspólny
Zoologia bezkręgowcówprzedmiot wspólny
Zoologia kręgowcówprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z botanikiprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z ekologiiprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z zoologiiprzedmiot wspólny

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 15

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Antyoksydantyprzedmiot wspólny15 / 1
Mikologiaprzedmiot wspólny15 / 2
Podstawy immunologiiprzedmiot wspólny15 / 3
Wprowadzenie do biochemii klinicznejprzedmiot wspólny15 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Apifaunaprzedmiot wspólny3 / 1
Migracje zwierzątprzedmiot wspólny3 / 2
Protozoologiaprzedmiot wspólny3 / 3
Łowiectwoprzedmiot wspólny3 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 13

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Behawior rozroduprzedmiot wspólny13 / 1
Embriologia eksperymentalna ssakówprzedmiot wspólny13 / 2
Kriogenikaprzedmiot wspólny13 / 3

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego bloku obieralnego:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Informatykaprzedmiot wspólny
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Podstawy ekonomiiprzedmiot wspólny
Podstawy zarządzania przedsiębiorstwem i elementy prawaprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Wybrane elementy higieny człowiekaprzedmiot wspólny
Praktyka specjalizacyjnaprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Biofizykaprzedmiot wspólny
Chemia bioorganicznaprzedmiot wspólny
Chemia ogólnaprzedmiot wspólny
Fizykaprzedmiot wspólny
Matematykaprzedmiot wspólny
Anatomiaprzedmiot wspólny
Badania in vivo i in vitroprzedmiot wspólny
Biologia komórkiprzedmiot wspólny
Biologia molekularnaprzedmiot wspólny
Biologia rozwojuprzedmiot wspólny
Botanikaprzedmiot wspólny
Botanika systematycznaprzedmiot wspólny
Ekologia ogólnaprzedmiot wspólny
Ekologia zwierzątprzedmiot wspólny
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Fizjologia zwierzątprzedmiot wspólny
Genetyka ogólnaprzedmiot wspólny
Genomikaprzedmiot wspólny
Histologia zwierzątprzedmiot wspólny
Inżynieria genetycznaprzedmiot wspólny
Mikrobiologia ogólnaprzedmiot wspólny
Ochrona bioróżnorodnościprzedmiot wspólny
Ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Podstawy biotechnologiiprzedmiot wspólny
Praca dyplomowa (licencjacka)przedmiot wspólny
Proteomikaprzedmiot wspólny
Seminarium licencjackieprzedmiot wspólny
Warsztaty naukoweprzedmiot wspólny
Zoologia bezkręgowcówprzedmiot wspólny
Zoologia kręgowcówprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z botanikiprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z ekologiiprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z zoologiiprzedmiot wspólny

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 14

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bioaktywność jajprzedmiot wspólny14 / 1
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny14 / 2
Historia przetwórstwa żywnościprzedmiot wspólny14 / 3
Przemiany biologiczne w produktach pochodzenia zwierzęcegoprzedmiot wspólny14 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 9

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Biochemia dopinguprzedmiot wspólny9 / 1
Biotransformacja wątrobowaprzedmiot wspólny9 / 2
Metody in vitro i in vivo w ocenie toksyczności ksenobiotykówprzedmiot wspólny9 / 3
Toksykologiaprzedmiot wspólny9 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 8

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Biologia zwierząt laboratoryjnychprzedmiot wspólny8 / 1
Biologiczne i ekologiczne użytkowanie wybranych gatunków przeżuwaczyprzedmiot wspólny8 / 2
Patogeny chorób owadów użytkowychprzedmiot wspólny8 / 3
Zwierzęta synantropijneprzedmiot wspólny8 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 11

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Biotechnologia środowiskaprzedmiot wspólny11 / 1
Ekotoksykologiaprzedmiot wspólny11 / 2
Geologia z gleboznawstwemprzedmiot wspólny11 / 3
Monitoring biologicznyprzedmiot wspólny11 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Chronobiologiaprzedmiot wspólny6 / 1
Ekofizjologia zwierzątprzedmiot wspólny6 / 2
Fizjologia noworodkaprzedmiot wspólny6 / 3
Fizjologia wysiłku fizycznego i bezczynnościprzedmiot wspólny6 / 4
Komunikacja komórkowaprzedmiot wspólny6 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Człowiek i środowiskoprzedmiot wspólny5 / 1
Metabolizm informacyjnyprzedmiot wspólny5 / 2
Organizm w czasie i przestrzeniprzedmiot wspólny5 / 3
Socjologiczne aspekty ochrony przyrodyprzedmiot wspólny5 / 4
Walory naturalne i antropogeniczne Pomorza Zachodniegoprzedmiot wspólny5 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 10

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Dobrostan zwierzątprzedmiot wspólny10 / 1
Domestykacjaprzedmiot wspólny10 / 2
Etologiaprzedmiot wspólny10 / 3
Ewolucjonizmprzedmiot wspólny10 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 2

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Etykaprzedmiot wspólny2 / 1
Psychologiaprzedmiot wspólny2 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Filozofiaprzedmiot wspólny1 / 1
Socjologiaprzedmiot wspólny1 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 12

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
GMOprzedmiot wspólny12 / 1
Metody genetyki molekularnej w diagnostyceprzedmiot wspólny12 / 2
Terapie genoweprzedmiot wspólny12 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język angielskiprzedmiot wspólny7 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny7 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Podstawy racjonalnego żywienia i dietetykiprzedmiot wspólny4 / 1
Wybrane zagadnienia z technologii żywnościprzedmiot wspólny4 / 2
Zioła i ich zastosowanieprzedmiot wspólny4 / 3
Żywność funkcjonalnaprzedmiot wspólny4 / 4