Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia i żywienie

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 7:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Seminarium dyplomowezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,00,08

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Analiza i ocena jakości żywnościegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,020
laboratoriapraktyczne4,02,027
Fizjologia żywieniaegzamin6,0wykładyaudytoryjne3,01,027
laboratoriapraktyczne3,02,020
Nutrigenomika z elementami proteomikiegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,016
laboratoriapraktyczne2,01,016

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Technologia produktów ubocznychegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,018
laboratoriapraktyczne3,02,021
Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczegoegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,016
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,016

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Szkolenie - Biuro Karierzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ekstremofile w żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,087
laboratoriapraktyczne1,01,087
2 Metody instrumentalne w analizie żywnościzaliczenie2,0laboratoriaaudytoryjne1,01,087
wykładyaudytoryjne1,01,087
3 Wykorzystanie niekonwencjonalnych surowców mięsnychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,087
wykładyaudytoryjne1,01,087
4 Zagrożenia mikrobiologicznezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,087
wykładyaudytoryjne1,01,087