Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Mikrobiologia stosowana z uz (S2)

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Uwarunkowania prawne prowadzenia działalności gospodarczejzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,010

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Alergie w żywnościzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne2,01,015
Aspekty inżynierskie w technologii żywności pochodzenia roślinnegoegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne3,02,030
Aspekty inżynierskie w technologii żywności pochodzenia zwierzęcegoegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne3,02,030
Podstawy fizjologii żywieniazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne2,01,015
Projektowanie nowych produktów żywnościowychzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne2,01,015
Technologia żywności pochodzenia wodnegoegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,030
laboratoriapraktyczne3,02,030

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 14wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 15wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 16wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Blok obieralny 14 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nowoczesne metody utrwalania żywnościzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,0154
laboratoriapraktyczne2,01,0154
2 Utrwalanie żywności a jej jakość i bezpieczeństwozaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,0154
laboratoriapraktyczne2,01,0154

Blok obieralny 15 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Procesy membranowe w ochronie środowiskazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,0154
laboratoriapraktyczne2,01,0154
2 Procesy technologiczne w oczyszczaniu ścieków poprodukcyjnychzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,0154
laboratoriapraktyczne2,01,0154

Blok obieralny 16 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Systemy zarządzania i normalizacji w badaniach mikrobiologicznychzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0154
wykładyaudytoryjne1,01,0154
2 Systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0154
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0154