Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Rolnictwo (N2)

Sylabusy - pełny wykaz przedmiotów:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Ergonomia, bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Język angielskiprzedmiot wspólny1 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny1 / 2
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy magisterskiej do obronyprzedmiot wspólny
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Agrofizykaprzedmiot wspólny
Analiza instrumentalnaprzedmiot wspólny
Etyka biznesuprzedmiot wspólny
Metody analizy danychprzedmiot wspólny
Metody statystyczne w badaniach rolniczychprzedmiot wspólny
Wybrane elementy polskiego i unijnego prawa rolnegoprzedmiot wspólny
Agrobiotechnologiaprzedmiot wspólny
Biologia plonowania i postęp biologicznyprzedmiot wspólny
Degradacja środowiska a zdrowie człowiekaprzedmiot wspólny4 / 1
Kierowanie przedsiębiorstwem i marketing w agrobiznesieprzedmiot wspólny
Komputerowe doradztwo agrotechniczneprzedmiot wspólny
Kształtowanie terenów rekreacyjnychprzedmiot wspólny2 / 1
Kształtowanie środowiskaprzedmiot wspólny
Metody konsultingu i doradztwaprzedmiot wspólny
Ochrona przyrody w agroekosystemachprzedmiot wspólny4 / 2
Podstawy hotelarstwa i żywienia zbiorowegoprzedmiot wspólny2 / 2
Prognozowanie i ocena zużycia energii w rolnictwieprzedmiot wspólny3 / 1
Przydomowe oczyszczalnie ściekówprzedmiot wspólny5 / 1
Wielofunkcyjna rola użytków zielonychprzedmiot wspólny
Wybrane problemy gospodarki nawozowejprzedmiot wspólny
Wykorzystanie energii odnawialnejprzedmiot wspólny
Wykorzystanie pestycydów i ogólne zasady BHPprzedmiot wspólny3 / 2
Zmiany klimatu i ich konsekwencje w rolnictwieprzedmiot wspólny5 / 2
BioklimatologiaDoradztwo w agroturyźmie
Geografia turystykiDoradztwo w agroturyźmie
Giełdy rolne i ich organizacjaDoradztwo rolnicze
Integrowane metody ochrony roślinDoradztwo rolnicze
Kształtowanie terenów zieleniDoradztwo w agroturyźmie
Ocena oddziaływania na środowiskoDoradztwo w agroturyźmie
Ochrona i rekultywacja glebDoradztwo rolnicze
Organizacja gospodarstw agroturystycznychDoradztwo w agroturyźmie
Osłona meteorologiczna plonówDoradztwo rolnicze
Proekologiczne technologie produkcji roślinnejDoradztwo w agroturyźmie
Przetwórstwo surowców roślinnychDoradztwo rolnicze
Systemy gospodarowania na gruntach ornychDoradztwo rolnicze
Uprawa roślin alternatywnychDoradztwo rolnicze

Sylabusy - wykaz przedmiotów wspólnych dla specjalności:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Ergonomia, bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Język angielskiprzedmiot wspólny1 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny1 / 2
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy magisterskiej do obronyprzedmiot wspólny
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Agrofizykaprzedmiot wspólny
Analiza instrumentalnaprzedmiot wspólny
Etyka biznesuprzedmiot wspólny
Metody analizy danychprzedmiot wspólny
Metody statystyczne w badaniach rolniczychprzedmiot wspólny
Wybrane elementy polskiego i unijnego prawa rolnegoprzedmiot wspólny
Agrobiotechnologiaprzedmiot wspólny
Biologia plonowania i postęp biologicznyprzedmiot wspólny
Degradacja środowiska a zdrowie człowiekaprzedmiot wspólny4 / 1
Kierowanie przedsiębiorstwem i marketing w agrobiznesieprzedmiot wspólny
Komputerowe doradztwo agrotechniczneprzedmiot wspólny
Kształtowanie terenów rekreacyjnychprzedmiot wspólny2 / 1
Kształtowanie środowiskaprzedmiot wspólny
Metody konsultingu i doradztwaprzedmiot wspólny
Ochrona przyrody w agroekosystemachprzedmiot wspólny4 / 2
Podstawy hotelarstwa i żywienia zbiorowegoprzedmiot wspólny2 / 2
Prognozowanie i ocena zużycia energii w rolnictwieprzedmiot wspólny3 / 1
Przydomowe oczyszczalnie ściekówprzedmiot wspólny5 / 1
Wielofunkcyjna rola użytków zielonychprzedmiot wspólny
Wybrane problemy gospodarki nawozowejprzedmiot wspólny
Wykorzystanie energii odnawialnejprzedmiot wspólny
Wykorzystanie pestycydów i ogólne zasady BHPprzedmiot wspólny3 / 2
Zmiany klimatu i ich konsekwencje w rolnictwieprzedmiot wspólny5 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności Doradztwo w agroturyźmie

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
BioklimatologiaDoradztwo w agroturyźmie
Geografia turystykiDoradztwo w agroturyźmie
Kształtowanie terenów zieleniDoradztwo w agroturyźmie
Ocena oddziaływania na środowiskoDoradztwo w agroturyźmie
Organizacja gospodarstw agroturystycznychDoradztwo w agroturyźmie
Proekologiczne technologie produkcji roślinnejDoradztwo w agroturyźmie

Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności Doradztwo rolnicze

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Giełdy rolne i ich organizacjaDoradztwo rolnicze
Integrowane metody ochrony roślinDoradztwo rolnicze
Ochrona i rekultywacja glebDoradztwo rolnicze
Osłona meteorologiczna plonówDoradztwo rolnicze
Przetwórstwo surowców roślinnychDoradztwo rolnicze
Systemy gospodarowania na gruntach ornychDoradztwo rolnicze
Uprawa roślin alternatywnychDoradztwo rolnicze

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego modułu:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Ergonomia, bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Język angielskiprzedmiot wspólny1 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny1 / 2
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy magisterskiej do obronyprzedmiot wspólny
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Agrofizykaprzedmiot wspólny
Analiza instrumentalnaprzedmiot wspólny
Etyka biznesuprzedmiot wspólny
Metody analizy danychprzedmiot wspólny
Metody statystyczne w badaniach rolniczychprzedmiot wspólny
Wybrane elementy polskiego i unijnego prawa rolnegoprzedmiot wspólny
Agrobiotechnologiaprzedmiot wspólny
Biologia plonowania i postęp biologicznyprzedmiot wspólny
Degradacja środowiska a zdrowie człowiekaprzedmiot wspólny4 / 1
Kierowanie przedsiębiorstwem i marketing w agrobiznesieprzedmiot wspólny
Komputerowe doradztwo agrotechniczneprzedmiot wspólny
Kształtowanie terenów rekreacyjnychprzedmiot wspólny2 / 1
Kształtowanie środowiskaprzedmiot wspólny
Metody konsultingu i doradztwaprzedmiot wspólny
Ochrona przyrody w agroekosystemachprzedmiot wspólny4 / 2
Podstawy hotelarstwa i żywienia zbiorowegoprzedmiot wspólny2 / 2
Prognozowanie i ocena zużycia energii w rolnictwieprzedmiot wspólny3 / 1
Przydomowe oczyszczalnie ściekówprzedmiot wspólny5 / 1
Wielofunkcyjna rola użytków zielonychprzedmiot wspólny
Wybrane problemy gospodarki nawozowejprzedmiot wspólny
Wykorzystanie energii odnawialnejprzedmiot wspólny
Wykorzystanie pestycydów i ogólne zasady BHPprzedmiot wspólny3 / 2
Zmiany klimatu i ich konsekwencje w rolnictwieprzedmiot wspólny5 / 2
BioklimatologiaDoradztwo w agroturyźmie
Geografia turystykiDoradztwo w agroturyźmie
Giełdy rolne i ich organizacjaDoradztwo rolnicze
Integrowane metody ochrony roślinDoradztwo rolnicze
Kształtowanie terenów zieleniDoradztwo w agroturyźmie
Ocena oddziaływania na środowiskoDoradztwo w agroturyźmie
Ochrona i rekultywacja glebDoradztwo rolnicze
Organizacja gospodarstw agroturystycznychDoradztwo w agroturyźmie
Osłona meteorologiczna plonówDoradztwo rolnicze
Proekologiczne technologie produkcji roślinnejDoradztwo w agroturyźmie
Przetwórstwo surowców roślinnychDoradztwo rolnicze
Systemy gospodarowania na gruntach ornychDoradztwo rolnicze
Uprawa roślin alternatywnychDoradztwo rolnicze

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego bloku obieralnego:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Ergonomia, bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy magisterskiej do obronyprzedmiot wspólny
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Agrofizykaprzedmiot wspólny
Analiza instrumentalnaprzedmiot wspólny
Etyka biznesuprzedmiot wspólny
Metody analizy danychprzedmiot wspólny
Metody statystyczne w badaniach rolniczychprzedmiot wspólny
Wybrane elementy polskiego i unijnego prawa rolnegoprzedmiot wspólny
Agrobiotechnologiaprzedmiot wspólny
Biologia plonowania i postęp biologicznyprzedmiot wspólny
Kierowanie przedsiębiorstwem i marketing w agrobiznesieprzedmiot wspólny
Komputerowe doradztwo agrotechniczneprzedmiot wspólny
Kształtowanie środowiskaprzedmiot wspólny
Metody konsultingu i doradztwaprzedmiot wspólny
Wielofunkcyjna rola użytków zielonychprzedmiot wspólny
Wybrane problemy gospodarki nawozowejprzedmiot wspólny
Wykorzystanie energii odnawialnejprzedmiot wspólny
BioklimatologiaDoradztwo w agroturyźmie
Geografia turystykiDoradztwo w agroturyźmie
Giełdy rolne i ich organizacjaDoradztwo rolnicze
Integrowane metody ochrony roślinDoradztwo rolnicze
Kształtowanie terenów zieleniDoradztwo w agroturyźmie
Ocena oddziaływania na środowiskoDoradztwo w agroturyźmie
Ochrona i rekultywacja glebDoradztwo rolnicze
Organizacja gospodarstw agroturystycznychDoradztwo w agroturyźmie
Osłona meteorologiczna plonówDoradztwo rolnicze
Proekologiczne technologie produkcji roślinnejDoradztwo w agroturyźmie
Przetwórstwo surowców roślinnychDoradztwo rolnicze
Systemy gospodarowania na gruntach ornychDoradztwo rolnicze
Uprawa roślin alternatywnychDoradztwo rolnicze

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język angielskiprzedmiot wspólny1 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny1 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Degradacja środowiska a zdrowie człowiekaprzedmiot wspólny4 / 1
Ochrona przyrody w agroekosystemachprzedmiot wspólny4 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 2

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Kształtowanie terenów rekreacyjnychprzedmiot wspólny2 / 1
Podstawy hotelarstwa i żywienia zbiorowegoprzedmiot wspólny2 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Prognozowanie i ocena zużycia energii w rolnictwieprzedmiot wspólny3 / 1
Wykorzystanie pestycydów i ogólne zasady BHPprzedmiot wspólny3 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Przydomowe oczyszczalnie ściekówprzedmiot wspólny5 / 1
Zmiany klimatu i ich konsekwencje w rolnictwieprzedmiot wspólny5 / 2