Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: żywienie człowieka i dietetyka

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 6:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Fizjologia żywieniaegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,01,033
wykładyaudytoryjne3,02,045

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Patofizjologiaegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,033
laboratoriapraktyczne4,02,045
Podstawy przetwórstwa mięsa drobiowegoegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,020
laboratoriapraktyczne2,01,032
Podstawy technologii mięsaegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,02,045
wykładyaudytoryjne3,01,033
Prawo żywnościowezaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,013
wykładyaudytoryjne1,01,013
Technologia rybnaegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,026
laboratoriapraktyczne2,01,026

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne1,01,0304
lektoratpraktyczne2,02,0605
lektoratpraktyczne2,01,0606
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne1,01,0304
lektoratpraktyczne2,02,0605
lektoratpraktyczne2,01,0606