Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: żywienie człowieka i dietetyka
Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 3:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Biochemia | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,0 | 35 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Chemia żywności | egzamin | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 26 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 13 | |||
Higiena i toksykologia żywności | egzamin | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 33 |
laboratoria | praktyczne | 4,0 | 2,0 | 45 | |||
Opakowania do żywności | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 13 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 13 | |||
Reologia żywności | zaliczenie | 1,0 | konwersatoria | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 13 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Chłodnictwo i przechowalnictwo | egzamin | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 13 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 13 | |||
Edukacja żywieniowa | zaliczenie | 2,0 | konwersatoria | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 26 |
Jakość żywności w łańcuchu technologicznym | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 13 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 13 | |||
Mikrobiologia żywności | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 35 |