Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (N2)
specjalność: Towaroznawstwo żywności

Sylabusy - pełny wykaz przedmiotów:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język obcy (j. angielski)Menadżer hotelarstwa i gostronomii1 / 1
Język obcy (j. angielski)Usługi turystyczne1 / 1
Język obcy (j. angielski)Towaroznawstwo żywności1 / 1
Język obcy (j. niemiecki)Towaroznawstwo żywności1 / 2
Język obcy (j. niemiecki)Menadżer hotelarstwa i gostronomii1 / 2
Język obcy (j. niemiecki)Usługi turystyczne1 / 2
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Podstawy psychologiiprzedmiot wspólny2 / 1
Prawa konsumenckieprzedmiot wspólny2 / 2
Przygotowanie pracy dyplomowejprzedmiot wspólny
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Szkolenie bhpprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowa (4 tygodnie)przedmiot wspólny
AgroturystkaMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 1
AgroturystykaTowaroznawstwo żywności3 / 1
AgroturystykaUsługi turystyczne3 / 1
Akwaria i oceanariaUsługi turystyczne
Analiza sensorycznaMenadżer hotelarstwa i gostronomii4 / 1
Analiza statystyczna wyników badańUsługi turystyczne
Analiza statystyczna wyników badańTowaroznawstwo żywności
Analiza żywnościTowaroznawstwo żywności
Analiza żywnościUsługi turystyczne
Analiza żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii4 / 2
Animacja czasu wolnegoMenadżer hotelarstwa i gostronomii5 / 1
Aspekty mikrobiologiczne w produkcji żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 1
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościTowaroznawstwo żywności5 / 1
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościUsługi turystyczne6 / 1
CateringMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 1
Chemiczne pozostałości w żywnościUsługi turystyczne6 / 2
Chemiczne pozostałości w żywnościTowaroznawstwo żywności5 / 2
Chemiczne pozostałości w żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 1
Działalność hotelarska i gastronomicznaMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Ekologia wódUsługi turystyczne
Ekonomia menadżerskaTowaroznawstwo żywności
Ekonomia menadżerskaUsługi turystyczne
Ekonomika w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Fizjologia hydrobiontówTowaroznawstwo żywności6 / 1
Fizjologia pracyTowaroznawstwo żywności6 / 2
Fizjologia pracy i wypoczynkuUsługi turystyczne
Fizjologia pracy i wypoczynkuMenadżer hotelarstwa i gostronomii5 / 2
GastronomiaMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Gastronomia prozdrowotnaUsługi turystyczne4 / 1
Gastronomia prozdrowotnaTowaroznawstwo żywności6 / 3
Gospodarka wodno-ściekowa w obiektach hotelarskich i gastronomicznych.Menadżer hotelarstwa i gostronomii
Higiena i bezpieczeństwo podróżnychUsługi turystyczne
HotelarstwoMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Hotelarstwo i gastronomia komunikacyjnaMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Hotelarstwo w Polsce i na świecieMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Jakość surowców i produktówMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 2
Jakość surowców i produktówUsługi turystyczne3 / 2
Jakość surowców i produktówTowaroznawstwo żywności3 / 2
Kuchnia polskaMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 2
Kultura żywieniowa w różnych krajach świataMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 3
Logistyka w turystyceUsługi turystyczne
Metodyka badań laboratoryjnychTowaroznawstwo żywności4 / 1
Mikrobiologiczne pozostałości w żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 2
Mikrobiologiczne zagrożenia zdrowotne żywności w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Mikrobiologiczne zatrucia w turystyceUsługi turystyczne
Mięso a kuchnie Polski i świataMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 4
Mięso a kuchnie świataUsługi turystyczne7 / 1
Nośniki szkodliwych mikroorganizmówTowaroznawstwo żywności5 / 3
Obsługa ruchu turystycznegoUsługi turystyczne
Ogólne towaroznawstwo żywnościTowaroznawstwo żywności3 / 3
Ogólne towaroznawstwo żywnościUsługi turystyczne3 / 3
Ogólne towaroznawstwo żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 3
Opakowania w gastronomiiMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 3
Organizacja i technika obsługi gastronomicznejMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Organizacja i technika pracy w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Organizacja i technika pracy w hotelarstwieUsługi turystyczne
Organizacja pracy recepcji hotelowejMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Parazytozy pokarmowe w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 2
Pasożyty w surowcach i produktach żywnościowychMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 3
Podstawy użytkowania łodzi motorowych.Usługi turystyczne5 / 1
Pomorze Zachodnie - atrakcja turystyczna i przyrodniczaMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Produkt gastronomicznyMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 5
Produkty tradycyjne i regionalneMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 4
Profilaktyka skutków współczesnego stylu życiaMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 5
Protokół dyplomatycznyUsługi turystyczne4 / 2
Protokół dyplomatycznyTowaroznawstwo żywności3 / 4
Protokół dyplomatycznyMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 4
Reologia żywnościTowaroznawstwo żywności6 / 4
Statek jako aspekt turystycznyTowaroznawstwo żywności7 / 1
Statki jako aspekt turystycznyUsługi turystyczne7 / 2
Statystyczne sterowanie procesemMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Statystyczne sterowanie procesem produkcyjnymTowaroznawstwo żywności
Systemy informatyczne w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Systemy zarządzania jakością w przemyśle żywnościowymTowaroznawstwo żywności
Szkodniki żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 4
Sztuka kulinarnaUsługi turystyczne5 / 2
Sztuka kulinarnaTowaroznawstwo żywności6 / 5
Toksyny zwierząt i roślin egzotycznychUsługi turystyczne6 / 3
Towaroznawstwo a specyfika wyrobów cukierniczychUsługi turystyczne4 / 3
Towaroznawstwo biocydów stosowanych w uprawach i hodowliTowaroznawstwo żywności7 / 2
Towaroznawstwo biopreparatówTowaroznawstwo żywności5 / 4
Towaroznawstwo maszyn i urządzeń do produkcji opakowań i pakowania artykułów spożywczychTowaroznawstwo żywności4 / 2
Towaroznawstwo napojówTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo napojówMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Towaroznawstwo produktów piekarniczychTowaroznawstwo żywności4 / 3
Towaroznawstwo produktów roślinnychTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo produktów rybnych i innych organizmów wodnychTowaroznawstwo żywności4 / 4
Towaroznawstwo produktów specjalnego przeznaczenia w turystyceUsługi turystyczne
Towaroznawstwo produktów zwierzęcychTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo surowców pomocniczych i dodatkówTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo tłuszczów jadalnychTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo używekTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo używekMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Towaroznawstwo używekUsługi turystyczne
Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 5
Towaroznawstwo środków czystościMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Towaroznawstwo środków higieny przemysłu spożywczegoTowaroznawstwo żywności5 / 5
Towaroznawstwo żywności specjalnego przeznaczenia i funkcjonalnejTowaroznawstwo żywności
Turystyka dla osób niepełnosprawnychTowaroznawstwo żywności3 / 5
Turystyka dla osób niepełnosprawnychUsługi turystyczne3 / 4
Turystyka w Antarktydzie i ArktyceUsługi turystyczne7 / 3
Turystyka w Antarktydzie i ArktyceTowaroznawstwo żywności7 / 3
Turystyka w strefach polarnychMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 5
Usługi gastronomiczneUsługi turystyczne6 / 4
Usługi gastronomiczneTowaroznawstwo żywności4 / 5
Walory krajoznawcze rzeki Odry , pojezierze i pobrzeża BałtykuMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 6
Wnioski o dofinansowanie działalności turystycznejUsługi turystyczne
Woda a żywnośćMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 6
Wpływ środowiska na organizmMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 7
Wyjazdy studyjneTowaroznawstwo żywności7 / 4
Wyjazdy studyjneUsługi turystyczne7 / 4
Wyroby dietetyczneMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 6
Zafałszowania żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 6
Zagospodarowanie turystyczne wódTowaroznawstwo żywności7 / 5
Zagospodarowanie turystyczne wódUsługi turystyczne5 / 3
Zapobieganie zakażeniom i zatruciom pokarmowymMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 7
Zarządzanie jakościąUsługi turystyczne
Zarządzanie jakością w gastronomiiMenadżer hotelarstwa i gostronomii3 / 1
Zarządzanie jakością w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii3 / 2
Zarządzanie produktemTowaroznawstwo żywności
Zarządzanie produktem turystycznymUsługi turystyczne
Zarządzanie produktem w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Zasoby mórz i oceanów jako walor wybranych regionówUsługi turystyczne5 / 4
Zoogeografia w turystyceUsługi turystyczne
ŻeglarstwoUsługi turystyczne4 / 4
Żywienie a hotelarstwoMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 7
Żywienie a promocja zdrowiaMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 7
Żywienie różnych grup ludnościTowaroznawstwo żywności

Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności Menadżer hotelarstwa i gostronomii

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język obcy (j. angielski)Menadżer hotelarstwa i gostronomii1 / 1
Język obcy (j. niemiecki)Menadżer hotelarstwa i gostronomii1 / 2
AgroturystkaMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 1
Analiza sensorycznaMenadżer hotelarstwa i gostronomii4 / 1
Analiza żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii4 / 2
Animacja czasu wolnegoMenadżer hotelarstwa i gostronomii5 / 1
Aspekty mikrobiologiczne w produkcji żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 1
CateringMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 1
Chemiczne pozostałości w żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 1
Działalność hotelarska i gastronomicznaMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Ekonomika w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Fizjologia pracy i wypoczynkuMenadżer hotelarstwa i gostronomii5 / 2
GastronomiaMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Gospodarka wodno-ściekowa w obiektach hotelarskich i gastronomicznych.Menadżer hotelarstwa i gostronomii
HotelarstwoMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Hotelarstwo i gastronomia komunikacyjnaMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Hotelarstwo w Polsce i na świecieMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Jakość surowców i produktówMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 2
Kuchnia polskaMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 2
Kultura żywieniowa w różnych krajach świataMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 3
Mikrobiologiczne pozostałości w żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 2
Mikrobiologiczne zagrożenia zdrowotne żywności w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Mięso a kuchnie Polski i świataMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 4
Ogólne towaroznawstwo żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 3
Opakowania w gastronomiiMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 3
Organizacja i technika obsługi gastronomicznejMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Organizacja i technika pracy w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Organizacja pracy recepcji hotelowejMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Parazytozy pokarmowe w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 2
Pasożyty w surowcach i produktach żywnościowychMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 3
Pomorze Zachodnie - atrakcja turystyczna i przyrodniczaMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Produkt gastronomicznyMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 5
Produkty tradycyjne i regionalneMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 4
Profilaktyka skutków współczesnego stylu życiaMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 5
Protokół dyplomatycznyMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 4
Statystyczne sterowanie procesemMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Systemy informatyczne w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Szkodniki żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 4
Towaroznawstwo napojówMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Towaroznawstwo używekMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 5
Towaroznawstwo środków czystościMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Turystyka w strefach polarnychMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 5
Walory krajoznawcze rzeki Odry , pojezierze i pobrzeża BałtykuMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 6
Woda a żywnośćMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 6
Wpływ środowiska na organizmMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 7
Wyroby dietetyczneMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 6
Zafałszowania żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 6
Zapobieganie zakażeniom i zatruciom pokarmowymMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 7
Zarządzanie jakością w gastronomiiMenadżer hotelarstwa i gostronomii3 / 1
Zarządzanie jakością w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii3 / 2
Zarządzanie produktem w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Żywienie a hotelarstwoMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 7
Żywienie a promocja zdrowiaMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 7

Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności Usługi turystyczne

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język obcy (j. angielski)Usługi turystyczne1 / 1
Język obcy (j. niemiecki)Usługi turystyczne1 / 2
AgroturystykaUsługi turystyczne3 / 1
Akwaria i oceanariaUsługi turystyczne
Analiza statystyczna wyników badańUsługi turystyczne
Analiza żywnościUsługi turystyczne
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościUsługi turystyczne6 / 1
Chemiczne pozostałości w żywnościUsługi turystyczne6 / 2
Ekologia wódUsługi turystyczne
Ekonomia menadżerskaUsługi turystyczne
Fizjologia pracy i wypoczynkuUsługi turystyczne
Gastronomia prozdrowotnaUsługi turystyczne4 / 1
Higiena i bezpieczeństwo podróżnychUsługi turystyczne
Jakość surowców i produktówUsługi turystyczne3 / 2
Logistyka w turystyceUsługi turystyczne
Mikrobiologiczne zatrucia w turystyceUsługi turystyczne
Mięso a kuchnie świataUsługi turystyczne7 / 1
Obsługa ruchu turystycznegoUsługi turystyczne
Ogólne towaroznawstwo żywnościUsługi turystyczne3 / 3
Organizacja i technika pracy w hotelarstwieUsługi turystyczne
Podstawy użytkowania łodzi motorowych.Usługi turystyczne5 / 1
Protokół dyplomatycznyUsługi turystyczne4 / 2
Statki jako aspekt turystycznyUsługi turystyczne7 / 2
Sztuka kulinarnaUsługi turystyczne5 / 2
Toksyny zwierząt i roślin egzotycznychUsługi turystyczne6 / 3
Towaroznawstwo a specyfika wyrobów cukierniczychUsługi turystyczne4 / 3
Towaroznawstwo produktów specjalnego przeznaczenia w turystyceUsługi turystyczne
Towaroznawstwo używekUsługi turystyczne
Turystyka dla osób niepełnosprawnychUsługi turystyczne3 / 4
Turystyka w Antarktydzie i ArktyceUsługi turystyczne7 / 3
Usługi gastronomiczneUsługi turystyczne6 / 4
Wnioski o dofinansowanie działalności turystycznejUsługi turystyczne
Wyjazdy studyjneUsługi turystyczne7 / 4
Zagospodarowanie turystyczne wódUsługi turystyczne5 / 3
Zarządzanie jakościąUsługi turystyczne
Zarządzanie produktem turystycznymUsługi turystyczne
Zasoby mórz i oceanów jako walor wybranych regionówUsługi turystyczne5 / 4
Zoogeografia w turystyceUsługi turystyczne
ŻeglarstwoUsługi turystyczne4 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności Towaroznawstwo żywności

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język obcy (j. angielski)Towaroznawstwo żywności1 / 1
Język obcy (j. niemiecki)Towaroznawstwo żywności1 / 2
AgroturystykaTowaroznawstwo żywności3 / 1
Analiza statystyczna wyników badańTowaroznawstwo żywności
Analiza żywnościTowaroznawstwo żywności
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościTowaroznawstwo żywności5 / 1
Chemiczne pozostałości w żywnościTowaroznawstwo żywności5 / 2
Ekonomia menadżerskaTowaroznawstwo żywności
Fizjologia hydrobiontówTowaroznawstwo żywności6 / 1
Fizjologia pracyTowaroznawstwo żywności6 / 2
Gastronomia prozdrowotnaTowaroznawstwo żywności6 / 3
Jakość surowców i produktówTowaroznawstwo żywności3 / 2
Metodyka badań laboratoryjnychTowaroznawstwo żywności4 / 1
Nośniki szkodliwych mikroorganizmówTowaroznawstwo żywności5 / 3
Ogólne towaroznawstwo żywnościTowaroznawstwo żywności3 / 3
Protokół dyplomatycznyTowaroznawstwo żywności3 / 4
Reologia żywnościTowaroznawstwo żywności6 / 4
Statek jako aspekt turystycznyTowaroznawstwo żywności7 / 1
Statystyczne sterowanie procesem produkcyjnymTowaroznawstwo żywności
Systemy zarządzania jakością w przemyśle żywnościowymTowaroznawstwo żywności
Sztuka kulinarnaTowaroznawstwo żywności6 / 5
Towaroznawstwo biocydów stosowanych w uprawach i hodowliTowaroznawstwo żywności7 / 2
Towaroznawstwo biopreparatówTowaroznawstwo żywności5 / 4
Towaroznawstwo maszyn i urządzeń do produkcji opakowań i pakowania artykułów spożywczychTowaroznawstwo żywności4 / 2
Towaroznawstwo napojówTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo produktów piekarniczychTowaroznawstwo żywności4 / 3
Towaroznawstwo produktów roślinnychTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo produktów rybnych i innych organizmów wodnychTowaroznawstwo żywności4 / 4
Towaroznawstwo produktów zwierzęcychTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo surowców pomocniczych i dodatkówTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo tłuszczów jadalnychTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo używekTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo środków higieny przemysłu spożywczegoTowaroznawstwo żywności5 / 5
Towaroznawstwo żywności specjalnego przeznaczenia i funkcjonalnejTowaroznawstwo żywności
Turystyka dla osób niepełnosprawnychTowaroznawstwo żywności3 / 5
Turystyka w Antarktydzie i ArktyceTowaroznawstwo żywności7 / 3
Usługi gastronomiczneTowaroznawstwo żywności4 / 5
Wyjazdy studyjneTowaroznawstwo żywności7 / 4
Zagospodarowanie turystyczne wódTowaroznawstwo żywności7 / 5
Zarządzanie produktemTowaroznawstwo żywności
Żywienie różnych grup ludnościTowaroznawstwo żywności

Sylabusy - wykaz przedmiotów wspólnych dla specjalności:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Podstawy psychologiiprzedmiot wspólny2 / 1
Prawa konsumenckieprzedmiot wspólny2 / 2
Przygotowanie pracy dyplomowejprzedmiot wspólny
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Szkolenie bhpprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowa (4 tygodnie)przedmiot wspólny

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego modułu:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język obcy (j. angielski)Menadżer hotelarstwa i gostronomii1 / 1
Język obcy (j. angielski)Usługi turystyczne1 / 1
Język obcy (j. angielski)Towaroznawstwo żywności1 / 1
Język obcy (j. niemiecki)Towaroznawstwo żywności1 / 2
Język obcy (j. niemiecki)Menadżer hotelarstwa i gostronomii1 / 2
Język obcy (j. niemiecki)Usługi turystyczne1 / 2
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Podstawy psychologiiprzedmiot wspólny2 / 1
Prawa konsumenckieprzedmiot wspólny2 / 2
Przygotowanie pracy dyplomowejprzedmiot wspólny
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Szkolenie bhpprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowa (4 tygodnie)przedmiot wspólny
AgroturystkaMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 1
AgroturystykaTowaroznawstwo żywności3 / 1
AgroturystykaUsługi turystyczne3 / 1
Akwaria i oceanariaUsługi turystyczne
Analiza sensorycznaMenadżer hotelarstwa i gostronomii4 / 1
Analiza statystyczna wyników badańUsługi turystyczne
Analiza statystyczna wyników badańTowaroznawstwo żywności
Analiza żywnościTowaroznawstwo żywności
Analiza żywnościUsługi turystyczne
Analiza żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii4 / 2
Animacja czasu wolnegoMenadżer hotelarstwa i gostronomii5 / 1
Aspekty mikrobiologiczne w produkcji żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 1
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościTowaroznawstwo żywności5 / 1
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościUsługi turystyczne6 / 1
CateringMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 1
Chemiczne pozostałości w żywnościUsługi turystyczne6 / 2
Chemiczne pozostałości w żywnościTowaroznawstwo żywności5 / 2
Chemiczne pozostałości w żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 1
Działalność hotelarska i gastronomicznaMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Ekologia wódUsługi turystyczne
Ekonomia menadżerskaTowaroznawstwo żywności
Ekonomia menadżerskaUsługi turystyczne
Ekonomika w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Fizjologia hydrobiontówTowaroznawstwo żywności6 / 1
Fizjologia pracyTowaroznawstwo żywności6 / 2
Fizjologia pracy i wypoczynkuUsługi turystyczne
Fizjologia pracy i wypoczynkuMenadżer hotelarstwa i gostronomii5 / 2
GastronomiaMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Gastronomia prozdrowotnaUsługi turystyczne4 / 1
Gastronomia prozdrowotnaTowaroznawstwo żywności6 / 3
Gospodarka wodno-ściekowa w obiektach hotelarskich i gastronomicznych.Menadżer hotelarstwa i gostronomii
Higiena i bezpieczeństwo podróżnychUsługi turystyczne
HotelarstwoMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Hotelarstwo i gastronomia komunikacyjnaMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Hotelarstwo w Polsce i na świecieMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Jakość surowców i produktówMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 2
Jakość surowców i produktówUsługi turystyczne3 / 2
Jakość surowców i produktówTowaroznawstwo żywności3 / 2
Kuchnia polskaMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 2
Kultura żywieniowa w różnych krajach świataMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 3
Logistyka w turystyceUsługi turystyczne
Metodyka badań laboratoryjnychTowaroznawstwo żywności4 / 1
Mikrobiologiczne pozostałości w żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 2
Mikrobiologiczne zagrożenia zdrowotne żywności w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Mikrobiologiczne zatrucia w turystyceUsługi turystyczne
Mięso a kuchnie Polski i świataMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 4
Mięso a kuchnie świataUsługi turystyczne7 / 1
Nośniki szkodliwych mikroorganizmówTowaroznawstwo żywności5 / 3
Obsługa ruchu turystycznegoUsługi turystyczne
Ogólne towaroznawstwo żywnościTowaroznawstwo żywności3 / 3
Ogólne towaroznawstwo żywnościUsługi turystyczne3 / 3
Ogólne towaroznawstwo żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 3
Opakowania w gastronomiiMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 3
Organizacja i technika obsługi gastronomicznejMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Organizacja i technika pracy w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Organizacja i technika pracy w hotelarstwieUsługi turystyczne
Organizacja pracy recepcji hotelowejMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Parazytozy pokarmowe w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 2
Pasożyty w surowcach i produktach żywnościowychMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 3
Podstawy użytkowania łodzi motorowych.Usługi turystyczne5 / 1
Pomorze Zachodnie - atrakcja turystyczna i przyrodniczaMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Produkt gastronomicznyMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 5
Produkty tradycyjne i regionalneMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 4
Profilaktyka skutków współczesnego stylu życiaMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 5
Protokół dyplomatycznyUsługi turystyczne4 / 2
Protokół dyplomatycznyTowaroznawstwo żywności3 / 4
Protokół dyplomatycznyMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 4
Reologia żywnościTowaroznawstwo żywności6 / 4
Statek jako aspekt turystycznyTowaroznawstwo żywności7 / 1
Statki jako aspekt turystycznyUsługi turystyczne7 / 2
Statystyczne sterowanie procesemMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Statystyczne sterowanie procesem produkcyjnymTowaroznawstwo żywności
Systemy informatyczne w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Systemy zarządzania jakością w przemyśle żywnościowymTowaroznawstwo żywności
Szkodniki żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 4
Sztuka kulinarnaUsługi turystyczne5 / 2
Sztuka kulinarnaTowaroznawstwo żywności6 / 5
Toksyny zwierząt i roślin egzotycznychUsługi turystyczne6 / 3
Towaroznawstwo a specyfika wyrobów cukierniczychUsługi turystyczne4 / 3
Towaroznawstwo biocydów stosowanych w uprawach i hodowliTowaroznawstwo żywności7 / 2
Towaroznawstwo biopreparatówTowaroznawstwo żywności5 / 4
Towaroznawstwo maszyn i urządzeń do produkcji opakowań i pakowania artykułów spożywczychTowaroznawstwo żywności4 / 2
Towaroznawstwo napojówTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo napojówMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Towaroznawstwo produktów piekarniczychTowaroznawstwo żywności4 / 3
Towaroznawstwo produktów roślinnychTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo produktów rybnych i innych organizmów wodnychTowaroznawstwo żywności4 / 4
Towaroznawstwo produktów specjalnego przeznaczenia w turystyceUsługi turystyczne
Towaroznawstwo produktów zwierzęcychTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo surowców pomocniczych i dodatkówTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo tłuszczów jadalnychTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo używekTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo używekMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Towaroznawstwo używekUsługi turystyczne
Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 5
Towaroznawstwo środków czystościMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Towaroznawstwo środków higieny przemysłu spożywczegoTowaroznawstwo żywności5 / 5
Towaroznawstwo żywności specjalnego przeznaczenia i funkcjonalnejTowaroznawstwo żywności
Turystyka dla osób niepełnosprawnychTowaroznawstwo żywności3 / 5
Turystyka dla osób niepełnosprawnychUsługi turystyczne3 / 4
Turystyka w Antarktydzie i ArktyceUsługi turystyczne7 / 3
Turystyka w Antarktydzie i ArktyceTowaroznawstwo żywności7 / 3
Turystyka w strefach polarnychMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 5
Usługi gastronomiczneUsługi turystyczne6 / 4
Usługi gastronomiczneTowaroznawstwo żywności4 / 5
Walory krajoznawcze rzeki Odry , pojezierze i pobrzeża BałtykuMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 6
Wnioski o dofinansowanie działalności turystycznejUsługi turystyczne
Woda a żywnośćMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 6
Wpływ środowiska na organizmMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 7
Wyjazdy studyjneTowaroznawstwo żywności7 / 4
Wyjazdy studyjneUsługi turystyczne7 / 4
Wyroby dietetyczneMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 6
Zafałszowania żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 6
Zagospodarowanie turystyczne wódTowaroznawstwo żywności7 / 5
Zagospodarowanie turystyczne wódUsługi turystyczne5 / 3
Zapobieganie zakażeniom i zatruciom pokarmowymMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 7
Zarządzanie jakościąUsługi turystyczne
Zarządzanie jakością w gastronomiiMenadżer hotelarstwa i gostronomii3 / 1
Zarządzanie jakością w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii3 / 2
Zarządzanie produktemTowaroznawstwo żywności
Zarządzanie produktem turystycznymUsługi turystyczne
Zarządzanie produktem w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Zasoby mórz i oceanów jako walor wybranych regionówUsługi turystyczne5 / 4
Zoogeografia w turystyceUsługi turystyczne
ŻeglarstwoUsługi turystyczne4 / 4
Żywienie a hotelarstwoMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 7
Żywienie a promocja zdrowiaMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 7
Żywienie różnych grup ludnościTowaroznawstwo żywności

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język obcy (j. angielski)Menadżer hotelarstwa i gostronomii1 / 1
Język obcy (j. niemiecki)Menadżer hotelarstwa i gostronomii1 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język obcy (j. angielski)Usługi turystyczne1 / 1
Język obcy (j. niemiecki)Usługi turystyczne1 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język obcy (j. angielski)Towaroznawstwo żywności1 / 1
Język obcy (j. niemiecki)Towaroznawstwo żywności1 / 2

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego bloku obieralnego:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy dyplomowejprzedmiot wspólny
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Szkolenie bhpprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowa (4 tygodnie)przedmiot wspólny
Akwaria i oceanariaUsługi turystyczne
Analiza statystyczna wyników badańUsługi turystyczne
Analiza statystyczna wyników badańTowaroznawstwo żywności
Analiza żywnościTowaroznawstwo żywności
Analiza żywnościUsługi turystyczne
Działalność hotelarska i gastronomicznaMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Ekologia wódUsługi turystyczne
Ekonomia menadżerskaTowaroznawstwo żywności
Ekonomia menadżerskaUsługi turystyczne
Ekonomika w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Fizjologia pracy i wypoczynkuUsługi turystyczne
GastronomiaMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Gospodarka wodno-ściekowa w obiektach hotelarskich i gastronomicznych.Menadżer hotelarstwa i gostronomii
Higiena i bezpieczeństwo podróżnychUsługi turystyczne
HotelarstwoMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Hotelarstwo i gastronomia komunikacyjnaMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Hotelarstwo w Polsce i na świecieMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Logistyka w turystyceUsługi turystyczne
Mikrobiologiczne zagrożenia zdrowotne żywności w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Mikrobiologiczne zatrucia w turystyceUsługi turystyczne
Obsługa ruchu turystycznegoUsługi turystyczne
Organizacja i technika obsługi gastronomicznejMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Organizacja i technika pracy w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Organizacja i technika pracy w hotelarstwieUsługi turystyczne
Organizacja pracy recepcji hotelowejMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Pomorze Zachodnie - atrakcja turystyczna i przyrodniczaMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Statystyczne sterowanie procesemMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Statystyczne sterowanie procesem produkcyjnymTowaroznawstwo żywności
Systemy informatyczne w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Systemy zarządzania jakością w przemyśle żywnościowymTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo napojówTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo napojówMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Towaroznawstwo produktów roślinnychTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo produktów specjalnego przeznaczenia w turystyceUsługi turystyczne
Towaroznawstwo produktów zwierzęcychTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo surowców pomocniczych i dodatkówTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo tłuszczów jadalnychTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo używekTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo używekMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Towaroznawstwo używekUsługi turystyczne
Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychTowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo środków czystościMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Towaroznawstwo żywności specjalnego przeznaczenia i funkcjonalnejTowaroznawstwo żywności
Wnioski o dofinansowanie działalności turystycznejUsługi turystyczne
Zarządzanie jakościąUsługi turystyczne
Zarządzanie produktemTowaroznawstwo żywności
Zarządzanie produktem turystycznymUsługi turystyczne
Zarządzanie produktem w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii
Zoogeografia w turystyceUsługi turystyczne
Żywienie różnych grup ludnościTowaroznawstwo żywności

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 2

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Podstawy psychologiiprzedmiot wspólny2 / 1
Prawa konsumenckieprzedmiot wspólny2 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 8

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
AgroturystkaMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 1
Jakość surowców i produktówMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 2
Ogólne towaroznawstwo żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 3
Protokół dyplomatycznyMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 4
Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 5
Wyroby dietetyczneMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 6
Żywienie a promocja zdrowiaMenadżer hotelarstwa i gostronomii8 / 7

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
AgroturystykaTowaroznawstwo żywności3 / 1
Jakość surowców i produktówTowaroznawstwo żywności3 / 2
Ogólne towaroznawstwo żywnościTowaroznawstwo żywności3 / 3
Protokół dyplomatycznyTowaroznawstwo żywności3 / 4
Turystyka dla osób niepełnosprawnychTowaroznawstwo żywności3 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
AgroturystykaUsługi turystyczne3 / 1
Jakość surowców i produktówUsługi turystyczne3 / 2
Ogólne towaroznawstwo żywnościUsługi turystyczne3 / 3
Turystyka dla osób niepełnosprawnychUsługi turystyczne3 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Analiza sensorycznaMenadżer hotelarstwa i gostronomii4 / 1
Analiza żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii4 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Animacja czasu wolnegoMenadżer hotelarstwa i gostronomii5 / 1
Fizjologia pracy i wypoczynkuMenadżer hotelarstwa i gostronomii5 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Aspekty mikrobiologiczne w produkcji żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 1
Mikrobiologiczne pozostałości w żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 2
Opakowania w gastronomiiMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 3
Produkty tradycyjne i regionalneMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 4
Profilaktyka skutków współczesnego stylu życiaMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 5
Zafałszowania żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 6
Zapobieganie zakażeniom i zatruciom pokarmowymMenadżer hotelarstwa i gostronomii6 / 7

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościTowaroznawstwo żywności5 / 1
Chemiczne pozostałości w żywnościTowaroznawstwo żywności5 / 2
Nośniki szkodliwych mikroorganizmówTowaroznawstwo żywności5 / 3
Towaroznawstwo biopreparatówTowaroznawstwo żywności5 / 4
Towaroznawstwo środków higieny przemysłu spożywczegoTowaroznawstwo żywności5 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościUsługi turystyczne6 / 1
Chemiczne pozostałości w żywnościUsługi turystyczne6 / 2
Toksyny zwierząt i roślin egzotycznychUsługi turystyczne6 / 3
Usługi gastronomiczneUsługi turystyczne6 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
CateringMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 1
Kuchnia polskaMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 2
Kultura żywieniowa w różnych krajach świataMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 3
Mięso a kuchnie Polski i świataMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 4
Produkt gastronomicznyMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 5
Woda a żywnośćMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 6
Żywienie a hotelarstwoMenadżer hotelarstwa i gostronomii7 / 7

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 9

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Chemiczne pozostałości w żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 1
Parazytozy pokarmowe w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 2
Pasożyty w surowcach i produktach żywnościowychMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 3
Szkodniki żywnościMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 4
Turystyka w strefach polarnychMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 5
Walory krajoznawcze rzeki Odry , pojezierze i pobrzeża BałtykuMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 6
Wpływ środowiska na organizmMenadżer hotelarstwa i gostronomii9 / 7

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Fizjologia hydrobiontówTowaroznawstwo żywności6 / 1
Fizjologia pracyTowaroznawstwo żywności6 / 2
Gastronomia prozdrowotnaTowaroznawstwo żywności6 / 3
Reologia żywnościTowaroznawstwo żywności6 / 4
Sztuka kulinarnaTowaroznawstwo żywności6 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Gastronomia prozdrowotnaUsługi turystyczne4 / 1
Protokół dyplomatycznyUsługi turystyczne4 / 2
Towaroznawstwo a specyfika wyrobów cukierniczychUsługi turystyczne4 / 3
ŻeglarstwoUsługi turystyczne4 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Metodyka badań laboratoryjnychTowaroznawstwo żywności4 / 1
Towaroznawstwo maszyn i urządzeń do produkcji opakowań i pakowania artykułów spożywczychTowaroznawstwo żywności4 / 2
Towaroznawstwo produktów piekarniczychTowaroznawstwo żywności4 / 3
Towaroznawstwo produktów rybnych i innych organizmów wodnychTowaroznawstwo żywności4 / 4
Usługi gastronomiczneTowaroznawstwo żywności4 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Mięso a kuchnie świataUsługi turystyczne7 / 1
Statki jako aspekt turystycznyUsługi turystyczne7 / 2
Turystyka w Antarktydzie i ArktyceUsługi turystyczne7 / 3
Wyjazdy studyjneUsługi turystyczne7 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Podstawy użytkowania łodzi motorowych.Usługi turystyczne5 / 1
Sztuka kulinarnaUsługi turystyczne5 / 2
Zagospodarowanie turystyczne wódUsługi turystyczne5 / 3
Zasoby mórz i oceanów jako walor wybranych regionówUsługi turystyczne5 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Statek jako aspekt turystycznyTowaroznawstwo żywności7 / 1
Towaroznawstwo biocydów stosowanych w uprawach i hodowliTowaroznawstwo żywności7 / 2
Turystyka w Antarktydzie i ArktyceTowaroznawstwo żywności7 / 3
Wyjazdy studyjneTowaroznawstwo żywności7 / 4
Zagospodarowanie turystyczne wódTowaroznawstwo żywności7 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Zarządzanie jakością w gastronomiiMenadżer hotelarstwa i gostronomii3 / 1
Zarządzanie jakością w hotelarstwieMenadżer hotelarstwa i gostronomii3 / 2