Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N2)
specjalność: żywienie człowieka

Plany studiów w roku akademickim 2012/2013 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwa i higieny pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,08
Seminarium dyplomowezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,01,08

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Enzymologiaegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,08
laboratoriapraktyczne1,01,08

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Mikrobiologia przetwórstwa żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,016
laboratoriapraktyczne2,01,016
Projektowanie i eksploatacja linii technologicznych.zaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,08

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Higiena w przemyśle spożywczymegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,08
laboratoriapraktyczne2,01,016
Technologia produkcji żywności regionalnej i ekologicznejegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,016
laboratoriapraktyczne2,01,016

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 26 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Alergie pokarmoweegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
2 Analityka żywnościegzamin6,0laboratoriaaudytoryjne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
3 Biologiczne podstawy jakości mięsaegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
4 Charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownejegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
5 Fizjologia człowiekaegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
6 Higieniczno-toksykologiczna ocena opakowańegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
7 Izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze rybegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
8 Mikrobiologia przemysłowaegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
9 Mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologiiegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
10 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
11 Opakowania i systemy pakująceegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
12 Otrzymywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznegoegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
13 Patogeny w żywnościegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
14 Postępy w inżynierii przemysłu spożywczegoegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
15 Postępy w mechanizacji przetwórstwa spożywczegoegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
16 Prawo żywnościoweegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
17 Standardy mikrobiologiczne w analizie i ocenie jakości żywnościegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
18 Szkodniki w przemyśle spożywczymegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
19 Technologia i organizacja usług gastronomicznychegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
20 Technologia pasz i koncentratów paszowychegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
21 Transport chłodniczyegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0183
22 Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0183
23 Wybrane działy w technologii piekarstwa i ciastkarstwaegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
24 Wybrane działy z technologii mleczarskiejegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
25 Żywienie różnych grup ludnościegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
26 Żywienie w różnych stanach fizjologicznychegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Kultura żywienia w różnych regionach świataegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
2 Technologia produktów cukierniczychegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
3 Wybrane działy z reologiiegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
4 Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczymegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
5 Żywność i żywienie w dobie globalizacjiegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293