Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Dietetyka (N1)
specjalność: Dietoterapia i poradnictwo żywieniowe

Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biochemiaegzamin5,0wykładyaudytoryjne3,00,818
laboratoriapraktyczne2,00,818
Ekonomia z elemetami prawazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,718
Techniki informacyjne z elementami statystykizaliczenie3,0laboratoriapraktyczne3,00,512

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Fizjologia człowiekaegzamin5,0laboratoriapraktyczne2,00,718
wykładyaudytoryjne3,00,818
Patofizjologiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,00,718
Produkty zwierzęce o właściwościach prozdrowotnychzaliczenie6,0laboratoriapraktyczne3,01,127
wykładyaudytoryjne3,00,818
Żywienie zbiorowezaliczenie5,0laboratoriapraktyczne2,00,718
wykładyaudytoryjne3,00,718

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Społeczne aspekty dostępnościzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,492
2 Społeczne aspekty sztucznej inteligencjizaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,492