Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2022/2023 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Ochrona własności intelektualnejzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,410
Wychowanie fizycznezaliczenie0,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,00,030

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia ogólna i nieorganicznaegzamin5,0laboratoriapraktyczne2,01,230
wykładyaudytoryjne3,01,330
Matematykaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,51,330
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,51,230
Statystykaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,00,715
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne3,01,230

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Higiena i toksykologia żywnościegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,01,845
wykładyaudytoryjne2,01,330
Maszynoznawstwo przemysłu spożywczegoegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,230
wykładyaudytoryjne2,01,330
Towaroznawstwo żywności z elementami prawa żywnościowegozaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,01,230
laboratoriapraktyczne1,00,615

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Szkolenie BHPzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Szkolenie w zakresie praw i obowiązków studentazaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,03

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza sensorycznazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,8201
laboratoriapraktyczne1,00,6151
2 Bezpieczeństwo żywności a globalizacjazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,6151
wykładyaudytoryjne1,00,8201
3 Systemy dystrybucji żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,8201
laboratoriapraktyczne1,00,6151
4 Zagrożenia bezpieczeństwa żywności w obrocie międzynarodowymzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,7201
laboratoriapraktyczne1,00,5151
5 Znakowanie żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,6151
wykładyaudytoryjne1,00,8201