Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2022/2023 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Człowiek w procesie pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,410
Ekonomia z elementami prawazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,230
Technologia informacyjnazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,00,615
laboratoriapraktyczne2,01,230
Wychowanie fizycznezaliczenie0,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,00,030

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia organicznaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,01,230
wykładyaudytoryjne2,01,330
Fizyka z elementami biofizykiegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,230
wykładyaudytoryjne2,00,715

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Mikrobiologia ogólnaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,00,715
laboratoriapraktyczne3,01,845
Ogólna technologia żywnościegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,230
wykładyaudytoryjne1,00,715
Reologia żywnościegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,615
wykładyaudytoryjne1,00,715

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Etykazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,8452
2 Filozofiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,8452
3 Psychologiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,8452
4 Socjologiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,8452

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza instrumentalna związków toksycznychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,6152
wykładyaudytoryjne1,00,6202
2 Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,6152
wykładyaudytoryjne1,00,6202
3 Toksyny roślin i zwierzątzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,6152
wykładyaudytoryjne1,00,6202