Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia i żywienie

Plany studiów w roku akademickim 2021/2022 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biotechnologia żywnościegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,815
wykładyaudytoryjne1,01,030
Przetwórstwo surowców drobiowychegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne2,01,530
Surowce rybnezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,815
wykładyaudytoryjne1,00,515
Technologia mięsaegzamin7,0laboratoriapraktyczne3,02,045
wykładyaudytoryjne4,01,645
Technologia mleczarskaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,045
wykładyaudytoryjne2,01,030

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Praktyka zawodowazaliczenie6,0praktykipraktyczne6,01,0180

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ekstremofile w żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,5154
laboratoriapraktyczne1,00,8154
2 Metody instrumentalne w analizie żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,8154
wykładyaudytoryjne1,00,5154
3 Reometria żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,5154
laboratoriapraktyczne1,00,8154
4 Wykorzystanie niekonwencjonalnych surowców mięsnychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,8154
wykładyaudytoryjne1,00,5154
5 Zagrożenia mikrobiologicznezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,5154
laboratoriapraktyczne1,00,8154