Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2020/2021 - semestr 5:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Ekologia i ochrona środowiskazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,015

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 10wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Anatomia i fizjologia organizmów wodnych użytecznych w technologiizaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,015
laboratoriapraktyczne2,01,030
Podstawy żywienia człowiekaegzamin6,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne4,01,030
Produkcja surowców pochodzenia wodnegoegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne4,02,045
Technologia gastronomicznazaliczenie5,0laboratoriapraktyczne3,01,045
wykładyaudytoryjne2,01,030
Zamykanie obiegów wodnych w zakładach przemysłu spożywczegozaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne1,01,015

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605

Blok obieralny 10 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biotechnologie środowiskowe wspomagane technikami membranowymizaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0155
wykładyaudytoryjne1,01,0155
2 Geografia wykorzystania światowych zasobów rybackichzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0155
laboratoriapraktyczne1,01,0155
3 Żywieniowa promocja zdrowiazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0155
wykładyaudytoryjne1,01,0155