Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności (S1)

Plany studiów w roku akademickim 2018/2019 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ekonomia z elementami prawazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,030
Wychowanie fizycznezaliczenie0,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,00,045

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia organicznaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,030
wykładyaudytoryjne2,01,015
Fizyka z elementami biofizykiegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,030
wykładyaudytoryjne2,01,015

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Opakowalnictwozaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015
Podstawy anatomii i fizjologii człowiekaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne3,02,030

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Mikrobiologia ogólnaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne3,02,030

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Etykazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,02,0452
2 Filozofiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,02,0452
3 Psychologiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,02,0452
4 Socjologiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,02,0452

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Organizmy inwazyjne w przemyśle spożywczymzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0152
wykładyaudytoryjne1,01,0152
2 Szkodniki w przemyśle spożywczymzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0152
wykładyaudytoryjne1,01,0152