Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Ogrodnictwo (S1)

Plany studiów w roku akademickim 2017/2018 - semestr 7:

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 10wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 14wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 14wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 15wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 15wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Nasiennictwozaliczenie4,0laboratoriapraktyczne1,00,310
wykładyaudytoryjne2,02,030
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,720
Przygotowanie pracy inżynierskiej i do egzaminu dyplomowegozaliczenie15,0praca dyplomowaaudytoryjne15,00,00
Seminarium inżynierskiezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,00,310

Blok obieralny 10 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Hortiterapiazaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,5157
wykładyaudytoryjne1,01,0157
2 Rośliny ogrodnicze w gospodarstwie agroturystycznymzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0157
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,5157

Blok obieralny 14 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
2 Sadownictwo proekologicznezaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,257
wykładyaudytoryjne1,51,0307
Światowe trendy w produkcji sadowniczejzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,3107
wykładyaudytoryjne2,01,0257

Blok obieralny 14 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Metody produkcji poprawiające jakość owocówzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,257
wykładyaudytoryjne2,01,2357
Zagrożenia w produkcji sadowniczejzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,3107
wykładyaudytoryjne1,01,0207

Blok obieralny 15 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
2 Nowe kierunki wykorzystania owoców, warzyw i kwiatów jadalnychzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,3107
wykładyaudytoryjne1,01,0107
Nowe kierunki wykorzystania surowców zielarskich i przyprawowychzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,3107
wykładyaudytoryjne0,50,5107

Blok obieralny 15 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nowoczesne trendy w opakowalnictwie żywnościzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,3107
wykładyaudytoryjne0,50,5107
Opakowania żywności - podział, funkcje i bezpieczeństwozaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,3107
wykładyaudytoryjne1,01,0107