Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biotechnologia (S2)
specjalność: Bioinżynieria produkcji żywności

Plany studiów w roku akademickim 2017/2018 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Bioinformatykaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,30,615
laboratoriapraktyczne2,71,130
Biologiczne metody oceny stanu środowiskazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,515
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,515
Biotechnologia w produkcji paszzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,70,515
laboratoriapraktyczne1,30,310
Embriologia zwierzątzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,310
wykładyaudytoryjne0,50,515
Inżynieria enzymowazaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,310
laboratoriapraktyczne1,00,310
wykładyaudytoryjne1,00,515
Metody biologiczne w likwidacji skażeń środowiskaegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,70,515
laboratoriapraktyczne1,30,310
Mutageneza ukierunkowana organizmów wykorzystywanych w produkcji żywnościzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne0,50,515
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,310
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Podstawy współczesnej mikroskopiiegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,00,720
laboratoriapraktyczne2,00,720
Procedury ochrony własności intelektualnej i przemysłowej w biotechnologiizaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,715

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Markery genetyczne jakości żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,5152
wykładyaudytoryjne1,00,5152
2 Opakowania i systemy pakującezaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,8152
wykładyaudytoryjne1,00,5152
3 Selekcja zwierząt wspomagana markerami, a jakość pozyskiwanych produktówzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,5152
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,7152

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskizaliczenie3,0laboratoriapraktyczne3,01,0302
2 Język niemieckizaliczenie3,0laboratoriapraktyczne3,01,0302

Blok obieralny 8 - do wybrania 3 z 6 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bioetykazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,6152
2 Etyka biznesuzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,6152
3 Etyka zawodowazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,6152
4 Komunikacja społeczna i techniki negocjacjizaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,6152
5 Lobbing w życiu publicznymzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,6152
6 Socjologia społeczeństwa informacyjnegozaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,6152