Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia i żywienie

Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Człowiek w procesie pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,010

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Biochemiaegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne2,01,030

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia żywnościegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne1,01,015
Mikrobiologia ogólnaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne3,02,045
Reologia żywnościegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne1,01,015

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biotechnologia żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne3,01,030
laboratoriapraktyczne1,01,015
Chłodnictwo i przechowalnictwoegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,030
wykładyaudytoryjne2,01,030
Surowce rzeźneegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,030
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,02,030

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne1,01,0302
lektoratpraktyczne2,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne2,02,0605
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne1,01,0302
lektoratpraktyczne2,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne2,02,0605

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnejzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0153
wykładyaudytoryjne1,01,0153
2 Przetwórstwo mleka w gospodarstwach agroturystycznychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0153
laboratoriapraktyczne1,01,0153
3 Właściwości funkcjonalne surowców i produktów roślinnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0153
laboratoriapraktyczne1,01,0153
4 Żywieniowa promocja zdrowiazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0153
laboratoriapraktyczne1,01,0153