Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia i żywienie
Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 4:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Praktyki zawodowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba tygodni |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Praktyka produkcyjno-organizacyjna (6 tygodni) | zaliczenie | 6,0 | praktyki | praktyczne | 6,0 | 0,0 | 6 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Mikrobiologia żywności | egzamin | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 15 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 6 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Przetwórstwo surowców drobiowych | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 2,0 | 30 | |||
Surowce rybne | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | |||
Technologia mięsa | egzamin | 7,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 45 |
wykłady | audytoryjne | 4,0 | 2,0 | 45 | |||
Technologia mleczarska | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 45 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |