Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (S2)
specjalność: towaroznawstwo żywności

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwo i higiena pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0133
Przygotowanie pracy dyplomowejzaliczenie20,0praca dyplomowapraktyczne20,00,003
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,051
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,021

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodniSemestr
Praktyka zawodowa (4 tygodnie)zaliczenie2,0praktykipraktyczne2,00,041

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Analiza statystyczna wyników badańzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,00,0133
Analiza żywnościegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,0151
laboratoriapraktyczne2,01,0301
Ekonomia menadżerskazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0152
laboratoriapraktyczne1,01,0152
Seminarium dyplomowezaliczenie3,0seminariapraktyczne1,01,0151
seminariapraktyczne1,01,0152
seminariapraktyczne1,01,0153
Statystyczne sterowanie procesem produkcyjnymzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,0152
Systemy zarządzania jakością w przemyśle żywnościowymzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0301
wykładyaudytoryjne1,01,0151
Towaroznawstwo napojówzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0102
laboratoriapraktyczne1,01,0202
Towaroznawstwo produktów roślinnychzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,0151
laboratoriapraktyczne2,01,0301
Towaroznawstwo produktów zwierzęcychegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne2,01,0302
Towaroznawstwo surowców pomocniczych i dodatkówzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0151
laboratoriapraktyczne1,01,0151
Towaroznawstwo tłuszczów jadalnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0102
laboratoriapraktyczne1,01,0202
Towaroznawstwo używekzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0101
laboratoriapraktyczne1,01,0201
Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0102
laboratoriapraktyczne1,01,0202
Towaroznawstwo żywności specjalnego przeznaczenia i funkcjonalnejegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,0152
wykładyaudytoryjne1,01,0152
Zarządzanie produktemzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0152
laboratoriapraktyczne1,01,0152
Żywienie różnych grup ludnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0151
wykładyaudytoryjne1,01,0151

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Podstawy psychologiizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0303
2 Prawa konsumenckiezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0303

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Agroturystykaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0451
wykładyaudytoryjne2,01,0201
2 Jakość surowca i produktuegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0201
laboratoriapraktyczne3,02,0451
3 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0201
laboratoriapraktyczne3,02,0451
4 Protokół dyplomatycznyegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0201
laboratoriapraktyczne3,02,0451
5 Turystyka osób niepełnosprawnychegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0201
laboratoriapraktyczne3,02,0451

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Metodyka badań laboratoryjnychegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0201
laboratoriapraktyczne3,02,0451
2 Towaroznawstwo maszyn i urządzeń do produkcji opakowań i pakowania artykułów spożywczychegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0451
wykładyaudytoryjne2,01,0201
3 Towaroznawstwo produktów piekarniczychegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0201
laboratoriapraktyczne3,02,0451
4 Towaroznawstwo produktów rybnych i innych organizmów wodnychegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0451
wykładyaudytoryjne2,01,0201
5 Usługi gastronomiczneegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0201
laboratoriapraktyczne3,02,0451

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0202
laboratoriapraktyczne3,02,0452
2 Chemiczne pozostałości w żywnościegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0202
laboratoriapraktyczne3,02,0452
3 Nośniki szkodliwych mikroorganizmówegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0452
wykładyaudytoryjne2,01,0202
4 Towaroznawstwo biopreparatówegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0202
laboratoriapraktyczne3,02,0452
5 Towaroznawstwo środków higieny przemysłu spożywczegoegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0202
laboratoriapraktyczne3,02,0452

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Fizjologia hydrobiontówegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0202
laboratoriapraktyczne3,02,0452
2 Fizjologia pracyegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0202
laboratoriapraktyczne3,02,0452
3 Gastronomia prozdrowotnaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0202
laboratoriapraktyczne3,02,0452
4 Reologia żywnościegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0452
wykładyaudytoryjne2,01,0202
5 Sztuka kulinarnaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0452
wykładyaudytoryjne2,01,0202

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Statek jako obiekt turystycznyegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0203
laboratoriapraktyczne3,02,0453
2 Towaroznawstwo biocydów stosowanych w uprawach i hodowliegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0453
wykładyaudytoryjne2,01,0203
3 Turystyka w Antarktydzie i Arktyceegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0203
laboratoriapraktyczne3,02,0453
4 Wyjazdy studyjneegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0203
laboratoriapraktyczne3,02,0453
5 Zagospodarowanie turystyczne wódegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0203
laboratoriapraktyczne3,02,0453