Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (S2)
specjalność: towaroznawstwo żywności

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka zawodowa (4 tygodnie)zaliczenie2,0praktykipraktyczne2,00,04

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Analiza żywnościegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne2,01,030
Seminarium dyplomowezaliczenie1,0seminariapraktyczne1,01,015
Systemy zarządzania jakością w przemyśle żywnościowymzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne1,01,015
Towaroznawstwo produktów roślinnychzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne2,01,030
Towaroznawstwo surowców pomocniczych i dodatkówzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne1,01,015
Towaroznawstwo używekzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,010
laboratoriapraktyczne1,01,020
Żywienie różnych grup ludnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Agroturystykaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0451
wykładyaudytoryjne2,01,0201
2 Jakość surowca i produktuegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0201
laboratoriapraktyczne3,02,0451
3 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0201
laboratoriapraktyczne3,02,0451
4 Protokół dyplomatycznyegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0201
laboratoriapraktyczne3,02,0451
5 Turystyka osób niepełnosprawnychegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0201
laboratoriapraktyczne3,02,0451

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Metodyka badań laboratoryjnychegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0201
laboratoriapraktyczne3,02,0451
2 Towaroznawstwo maszyn i urządzeń do produkcji opakowań i pakowania artykułów spożywczychegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0451
wykładyaudytoryjne2,01,0201
3 Towaroznawstwo produktów piekarniczychegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0201
laboratoriapraktyczne3,02,0451
4 Towaroznawstwo produktów rybnych i innych organizmów wodnychegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0451
wykładyaudytoryjne2,01,0201
5 Usługi gastronomiczneegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0201
laboratoriapraktyczne3,02,0451