Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Uprawa winorośli i winiarstwo (S1)
Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 1:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Bezpieczeństwo i higiena pracy | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 0,8 | 0,6 | 15 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,2 | 0,2 | 5 | |||
Technologia informacyjna | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,3 | 30 |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Analiza matematyczna z elementami algebry | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 1,3 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 15 | |||
Botanika | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 1,4 | 0,7 | 15 |
wykłady | audytoryjne | 1,6 | 0,7 | 15 | |||
Chemia ogólna i środowiskowa | zaliczenie | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 2,2 | 1,1 | 25 |
wykłady | audytoryjne | 1,8 | 0,9 | 20 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Enoturystyka | zaliczenie | 4,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,6 | 0,3 | 5 |
wykłady | audytoryjne | 1,4 | 0,7 | 15 | |||
laboratoria | praktyczne | 0,6 | 0,3 | 5 | |||
zajęcia terenowe | praktyczne | 1,4 | 0,6 | 15 | |||
Historia i regiony produkcji wina | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,6 | 0,3 | 5 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 10 | |||
zajęcia terenowe | praktyczne | 0,4 | 0,2 | 5 | |||
Ogólna uprawa roli i roślin 1 | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,2 | 0,7 | 15 |
wykłady | audytoryjne | 1,8 | 0,7 | 15 | |||
Podstawy ekologii | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,7 | 15 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,3 | 30 | |||
Podstawy produkcji ogrodniczej 1 | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 0,6 | 0,5 | 10 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,6 | 0,4 | 10 | |||
laboratoria | praktyczne | 0,8 | 0,5 | 10 | |||
Technologie OZE w winnicach | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,2 | 0,9 | 20 |
laboratoria | praktyczne | 0,8 | 0,5 | 10 |
Przedmioty jednorazowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Jak wykorzystać czas studiów na wzmocnienie swojej pozycji na rynku pracy | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 |
Szkolenie - Bezpieczeństwo i higiena pracy | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 5 |
Szkolenie biblioteczne | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 |