Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia i żywienie

Plany studiów w roku akademickim 2023/2024 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biotechnologia żywnościegzamin3,0laboratoriapraktyczne1,20,715
wykładyaudytoryjne1,81,330
Przetwórstwo surowców drobiowychegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,230
wykładyaudytoryjne2,01,945
Surowce rybnezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,615
wykładyaudytoryjne1,00,615
Technologia mięsaegzamin5,0laboratoriapraktyczne2,01,845
wykładyaudytoryjne3,01,945
Technologia mleczarskaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,01,845
wykładyaudytoryjne2,01,330

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Praktyka zawodowazaliczenie6,0praktykipraktyczne6,00,0180

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne3,02,4604
lektoratpraktyczne4,02,5605
2 Język niemieckiegzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne3,02,4604
lektoratpraktyczne4,02,6605

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ekstremofile w żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,7154
wykładyaudytoryjne1,00,8204
2 Metody instrumentalne w analizie żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,8204
laboratoriapraktyczne1,00,7154
3 Reometria żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,8204
laboratoriapraktyczne1,00,6154
4 Wykorzystanie niekonwencjonalnych surowców mięsnychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,6154
wykładyaudytoryjne1,00,8204
5 Zagrożenia mikrobiologicznezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,6204
laboratoriapraktyczne1,00,6154