Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N2)
specjalność: ocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Plany studiów w roku akademickim 2019/2020 - semestr 1:
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Systemy informatyczne w technologii żywności | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 9 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Indywidualna przedsiębiorczość w przemyśle spożywczym | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 12 |
Prawo żywnościowe | egzamin | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 9 |
laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,5 | 18 | |||
Wybrane działy w biotechnologii żywności (blok) | egzamin | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 27 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,5 | 18 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Towaroznawstwo wyrobów cukierniczych | egzamin | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 12 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 18 | |||
Wybrane działy w analizie i ocenie jakości żywności | egzamin | 7,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 24 |
laboratoria | praktyczne | 4,0 | 2,0 | 39 | |||
Wybrane działy z toksykologii | egzamin | 7,0 | laboratoria | praktyczne | 4,0 | 2,0 | 39 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 24 |
Przedmioty jednorazowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Podstawy informacji naukowej | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 |
Szkolenie bhp | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 5 |