Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biotechnologia (N2)
specjalność: Bioinżynieria produkcji żywności z przedmiotami wyrównującymi efekty inżynierskie
Plany studiów w roku akademickim 2017/2018 - semestr 3:
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 3 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 4 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 5 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 6 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Genomika i transkryptomika | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 5 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 7 | |||
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 8 | |||
Inżynieria komórkowa w rozrodzie zwierząt | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 5 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 5 | |||
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 10 | |||
Konsekwencje genetycznej modyfikacji czynności organizmu | zaliczenie | 3,0 | konwersatoria | audytoryjne | 3,0 | 1,5 | 13 |
Mikrobiologia żywności | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 1,5 | 1,0 | 5 |
wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,0 | 8 | |||
Proteomika | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,0 | 5 |
laboratoria | praktyczne | 1,5 | 0,7 | 8 | |||
Systemy zarządzania jakością w biotechnologii | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,2 | 5 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 5 | |||
Zastosowanie metod biotechnologicznych w produkcji niekonwencjonalnych źródeł energii | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 5 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 8 |