Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biotechnologia (N2)
specjalność: Bioinżynieria produkcji żywności z przedmiotami wyrównującymi efekty inżynierskie

Plany studiów w roku akademickim 2017/2018 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Bezpieczeństwo i ergonomia pracy w laboratoriumzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,510
Biotechnologia w hodowli zwierzątzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,05
laboratoriapraktyczne2,01,018
Biotechnologia w produkcji biopolimerówzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,07
wykładyaudytoryjne2,01,08
Biotechnologia w przemyśle spożywczymzaliczenie4,0laboratoriapraktyczne1,01,05
wykładyaudytoryjne2,01,08
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,05
Biotechnologia w rozrodzie zwierzątzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,08
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,55
laboratoriaaudytoryjne1,00,510
Embriologia zwierzątzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,55
wykładyaudytoryjne0,50,58
Etyczne, prawne i ekonomiczne aspekty biotechnologiizaliczenie2,0konwersatoriaaudytoryjne2,01,018
Hodowle tkankowe i komórkowe zwierzątegzamin3,0laboratoriapraktyczne1,00,58
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,57
wykładyaudytoryjne1,01,08
Metody inżynierii genetycznej zwierzątegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,57
wykładyaudytoryjne1,00,58
Planowanie i analiza eksperymentuzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,08
laboratoriapraktyczne1,01,07
Podstawy projektowania i rozwoju linii biotechnologicznych (w tym grafika inżynierska)zaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,010
wykładyaudytoryjne2,01,010

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Endo- i egzogenne antyoksydanty w żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,081
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,071
2 Enzymatyczna modyfikacja żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,571
wykładyaudytoryjne1,00,581
3 Mikroorganizmy w produkcji żywności prozdrowotnej i ekologicznejzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,671
wykładyaudytoryjne1,00,681