Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka z uz (S2)
specjalność: technologia i biotechnologia żywności

Plany studiów w roku akademickim 2016/2017 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnejzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,05
Seminarium dyplomowezaliczenie2,0seminariaaudytoryjne2,01,015
Zarządzanie i marketingzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,030

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Statystyka stosowanazaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,015

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Higiena w przemyśle spożywczymegzamin3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,030
wykładyaudytoryjne1,01,015
Indywidualna przedsiębiorczość w przemyśle spożywczymzaliczenie2,0konwersatoriaaudytoryjne2,01,020
Mikrobiologia przetwórstwa żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne2,01,030
Technologia produkcji żywności regionalnej i ekologicznej (blok)egzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne2,02,030

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Hormonalna i metaboliczna specyfika różnych okresów fizjologicznychegzamin2,0wykładyaudytoryjne0,50,510
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,510
laboratoriapraktyczne1,01,010
Molekularne metody oceny surowców i produktów żywnościowychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne0,50,510
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,510
laboratoriapraktyczne1,00,510
Nowiny żywieniowo - dietetyczneegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,010
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,510
wykładyaudytoryjne0,50,510
Wybrane działy w technologii przetwórstw ryb i owoców morzaegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,00,515
laboratoriapraktyczne1,00,515

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bioetykazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,0453
2 Etyka zawodowazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,0453
3 Komunikacja społeczna i techniki negocjacjizaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,0453
4 Socjologia społeczeństwa informacyjnegozaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,0453