Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 5:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 11wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Hydrobiologia organizmów wodnych użytecznych w technologiiegzamin5,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne3,01,018
Hydrochemiaegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,59
wykładyaudytoryjne1,00,59
Podstawy żywienia człowiekaegzamin6,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne4,02,018
Produkcja surowców pochodzenia wodnegoegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,018
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,09
laboratoriapraktyczne2,01,018
Technologia gastronomicznazaliczenie5,0wykładyaudytoryjne2,01,018
laboratoriapraktyczne3,02,027

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne1,01,0305
lektoratpraktyczne2,02,0306
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne1,01,0305
lektoratpraktyczne2,02,0306

Blok obieralny 11 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ekologiczny monitoring środowiska wodnegozaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,095
wykładyaudytoryjne1,01,095
2 Metody instrumentalne w analizie żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,095
wykładyaudytoryjne1,01,095
3 Reometria żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,095
laboratoriapraktyczne1,01,095
4 Zagrożenia mikrobiologicznezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,095
laboratoriaaudytoryjne1,01,095