Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka z uz (S2)
specjalność: technologia i biotechnologia żywności

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Uwarunkowania prawne prowadzenia działalności gospodarczejzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,010

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Alergie w żywnościzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015
Aspekty inżynierskie w technologii żywności pochodzenia roślinnegoegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,030
wykładyaudytoryjne1,01,015
Aspekty inżynierskie w technologii żywności pochodzenia zwierzęcegoegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,030
wykładyaudytoryjne1,01,015
Podstawy fizjologii żywieniazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015
Projektowanie nowych produktów żywnościowychzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015
Technologia żywności pochodzenia wodnegoegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,030
wykładyaudytoryjne1,01,030

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nowoczesne metody utrwalania żywnościzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0154
wykładyaudytoryjne1,01,0154
2 Utrwalanie żywności a jej jakość i bezpieczeństwozaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0154
wykładyaudytoryjne1,01,0154

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Procesy membranowe w ochronie środowiskazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0154
wykładyaudytoryjne1,01,0154
2 Procesy technologiczne w oczyszczaniu ścieków poprodukcyjnychzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,0154
laboratoriapraktyczne2,01,0154

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Systemy zarządzania i normalizacji w badaniach mikrobiologicznychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0154
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0154
2 Systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0154
wykładyaudytoryjne1,01,0154