Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (S1)
specjalność: usługi turystyczne

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnejzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0131
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,051
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,021
Technologia informacyjnazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne3,02,0451
Wychowanie fizycznezaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjnepraktyczne1,01,0305
ćwiczenia audytoryjnepraktyczne1,01,0306

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodniSemestr
Praktyka zawodowa - 6 tygodniegzamin6,0praktykipraktyczne6,02,064

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Biochemiazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0152
laboratoriapraktyczne1,01,0152
Chemiaegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,0301
wykładyaudytoryjne2,01,0301
Elementy grafiki inżynierskiej i użytkowejzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,02,0301
wykładyaudytoryjne1,01,0151
Makroekonomiazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0151
laboratoriapraktyczne1,01,0151
Matematykaegzamin4,0ćwiczenia audytoryjnepraktyczne2,01,0301
wykładyaudytoryjne2,01,0301
Mikroekonomiazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0152
laboratoriapraktyczne1,01,0152
Ochrona środowiskazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,0151
laboratoriapraktyczne2,01,0301
Statystykazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0301
wykładyaudytoryjne1,01,0151
Toksykologia żywności i przedmiotów użytkuegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,0302
wykładyaudytoryjne2,01,0302
Wybrane zagadnienia z fizykizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0152
laboratoriapraktyczne1,01,0152

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Analiza sensorycznaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0151
laboratoriapraktyczne3,01,0301
Metody oceny towarówzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne2,01,0302
Mikrobiologiaegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,0152
laboratoriapraktyczne2,01,0302
Nauka o materiałachegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,0152
laboratoriapraktyczne2,01,0302
Podstawy zarządzania i marketinguzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,0152
laboratoriapraktyczne2,02,0302
Prawo żywnościoweegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,0302
wykładyaudytoryjne2,01,0302
Produkt w strategii przedsiębiorstwazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,0152
laboratoriapraktyczne2,01,0302

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 10wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 11wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 12wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 13wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 14wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 15wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 16wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 17wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 18wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 19wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Praca dyplomowa (inżynierska)zaliczenie15,0praca dyplomowapraktyczne15,00,007
Seminarium dyplomowezaliczenie2,0seminariapraktyczne2,02,0307
Analiza instrumentalnaegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0304
wykładyaudytoryjne1,01,0154
Aparatura i inżynieria w usługach turystycznychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0155
laboratoriapraktyczne1,01,0155
Bioróżnorodnośćzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0156
wykładyaudytoryjne1,01,0156
Chłodnictwo i przechowalnictwozaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0153
wykładyaudytoryjne1,01,0153
Fizjologia człowiekazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0153
laboratoriapraktyczne1,01,0153
Geografia turystycznaegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,0135
laboratoriapraktyczne2,01,0265
Hotelarstwozaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,00,5303
wykładyaudytoryjne1,00,5153
Jakość surowca i produktuegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,0153
laboratoriapraktyczne1,01,0153
Obsługa konsumentazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,0154
laboratoriapraktyczne2,02,0304
Opakowania stosowane w turystyceegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,0154
laboratoriapraktyczne1,01,0154
Organizacja turystyki w strefie brzegowej Bałtykuzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,0155
Podstawy krajoznawstwazaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,0156
Towaroznawstwo artykułów przemysłowych w turystycezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0153
laboratoriapraktyczne1,01,0153
Towaroznawstwo napojów alkoholowych i bezalkoholowychzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,02,0266
wykładyaudytoryjne1,01,0136
Towaroznawstwo roślinzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0153
Towaroznawstwo usługzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne2,01,0304
Towaroznawstwo zwierzątzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0153
Turystyka a towaroznawstwo produktów mięsnych i drobiowychegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,0135
laboratoriapraktyczne2,01,0265
Turystyka a towaroznawstwo produktów roślinnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0154
laboratoriapraktyczne1,01,0154
Turystyka a towaroznawstwo produktów rybnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0157
laboratoriapraktyczne1,01,0157
Turystyka a towaroznawstwo przetworów mlecznychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0155
laboratoriapraktyczne1,01,0155
Typologia wód śródlądowychzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0267
wykładyaudytoryjne1,01,0137
Zarządzanie jakością w turystycezaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0304
wykładyaudytoryjne1,01,0154
Żywienie w turystycezaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,02,0264
laboratoriapraktyczne1,01,0134

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin7,0laboratoriapraktyczne1,01,0303
laboratoriapraktyczne1,01,0304
laboratoriapraktyczne2,02,0605
laboratoriapraktyczne3,02,0606
2 Język niemieckiegzamin7,0laboratoriapraktyczne1,01,0303
laboratoriapraktyczne1,01,0304
laboratoriapraktyczne2,02,0605
laboratoriapraktyczne3,02,0606

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Etyka biznesuzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,03,0451
2 Etyka pracyzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,03,0451
3 Filozofiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,03,0451

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Promocje w hotelachegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0265
laboratoriapraktyczne2,02,0265
2 Systemy rezerwacyjne w hotelarstwieegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0265
laboratoriapraktyczne2,02,0265

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Higiena w hotelarstwieegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0263
laboratoriapraktyczne2,02,0263
2 Higiena w zakładach gastronomicznychegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0263
laboratoriapraktyczne2,02,0263

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Usługi w hotelarstwieegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0263
laboratoriapraktyczne2,02,0263
2 Usługi w turystyceegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0263
laboratoriapraktyczne2,02,0263

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Mięso zwierząt łownych w gastronomiiegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0266
laboratoriapraktyczne2,02,0266
2 Rachunkowość zarządcza w hotelarstwieegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0266
laboratoriapraktyczne2,02,0266

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Fizjologia hydrobiontówegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0264
laboratoriapraktyczne2,02,0264
2 Fizjologia pracyegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0264
laboratoriapraktyczne2,02,0264

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Dietetyka w żywieniu zbiorowymegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,0266
wykładyaudytoryjne2,01,0266
2 Żywienie człowieka choregoegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0266
laboratoriapraktyczne2,02,0266

Blok obieralny 10 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bezpieczeństwo zdrowotne żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,0266
wykładyaudytoryjne2,01,0266
2 Nośniki szkodliwych organizmówegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0266
laboratoriapraktyczne2,02,0266

Blok obieralny 11 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Usługi gastronomiczneegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0263
laboratoriapraktyczne2,02,0263
2 Wyposażenie zakładu gastronomicznegoegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0263
laboratoriapraktyczne2,02,0263

Blok obieralny 12 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Czystość wódzaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0265
wykładyaudytoryjne2,01,0265
2 Specyfika wód przejściowychzaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0265
wykładyaudytoryjne2,01,0265

Blok obieralny 13 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Prawo w turystycezaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0265
laboratoriapraktyczne2,02,0265
2 Turystyka wodnazaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0265
laboratoriapraktyczne2,02,0265

Blok obieralny 14 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Organizacja sportu w turystycezaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0266
wykładyaudytoryjne2,01,0266
2 Ryby i owoce morzazaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0266
wykładyaudytoryjne2,01,0266

Blok obieralny 15 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nurkowanie w turystycezaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0266
wykładyaudytoryjne2,01,0266
2 Ratownictwozaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0266
laboratoriapraktyczne2,02,0266

Blok obieralny 16 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ichtiofauna jako atut turystycznyzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0267
laboratoriapraktyczne2,02,0267
2 Osobliwości przyrodnicze Parków Narodowych w Polscezaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0267
wykładyaudytoryjne2,01,0267

Blok obieralny 17 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Towaroznawstwo żywności ekologicznejzaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0263
wykładyaudytoryjne2,01,0263
2 Turystyka górskazaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0263
laboratoriapraktyczne2,02,0263

Blok obieralny 18 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Turystyka a mody i systemy żywieniowezaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0265
laboratoriapraktyczne2,02,0265
2 Turystyka ekologicznazaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0265
wykładyaudytoryjne2,01,0265

Blok obieralny 19 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Niedozwolone pozostałości w żywnościzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0267
laboratoriapraktyczne2,02,0267
2 Regionalne produkty mleczarskiezaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0267
laboratoriapraktyczne2,02,0267