Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka produkcyjno-organizacyjna (6 tygodni)zaliczenie3,0praktykipraktyczne3,00,03

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 18wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Analiza i ocena jakości żywnościegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,033
laboratoriapraktyczne4,02,045
Anatomia ryb i bezkręgowców wodnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,013
laboratoriapraktyczne1,01,013
Biologia rybzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,013
wykładyaudytoryjne1,01,013
Fizjologia rybegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,013
laboratoriapraktyczne1,01,013
Gospodarka rybacka na wodach otwartychzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,013
laboratoriapraktyczne2,01,026
Podstawy biotechnologiiegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne2,01,022
Systematyka rybzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,013
laboratoriapraktyczne1,01,013
Zabezpieczenie surowców rybnychegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,013
laboratoriapraktyczne2,01,026

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne1,01,0304
lektoratpraktyczne2,02,0605
lektoratpraktyczne2,01,0606
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne1,01,0304
lektoratpraktyczne2,02,0605
lektoratpraktyczne2,01,0606

Blok obieralny 18 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Opakowania żywności i systemy pakującezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0134
laboratoriapraktyczne1,01,0134
2 Owoce morzazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0134
laboratoriapraktyczne1,01,0134
3 Podstawy ekologii wódzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0134
laboratoriapraktyczne1,01,0134
4 Toksyny roślin i zwierzątzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0134
laboratoriapraktyczne1,01,0134
5 Wodne organizmy użytkowezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0134
laboratoriapraktyczne1,01,0134