Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Człowiek w procesie pracyzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,026
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwa i higieny pracy.zaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,013
Podstawy prawazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,026
Wychowanie fizycznezaliczenie1,0lektoratpraktyczne1,01,030

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia ogólna i nieorganicznaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne3,02,035
Ekonomika i zarządzanieegzamin1,0wykładyaudytoryjne1,01,013
Matematykaegzamin5,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne3,02,035
wykładyaudytoryjne2,01,030
Statystykaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,030
konwersatoriaaudytoryjne3,02,035

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Maszynoznawstwoegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,035
wykładyaudytoryjne2,01,030

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 15wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 17wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Szkolenie - Biuro Karierzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Szkolenie BHPzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02

Blok obieralny 15 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Hotelarstwozaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0131
wykładyaudytoryjne1,01,0131
2 Logistyka w przechowalnictwie i transporcie żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0131
laboratoriapraktyczne1,01,0131
3 Wykrywanie alergenów w żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0131
laboratoriapraktyczne1,01,0131

Blok obieralny 17 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0131
laboratoriapraktyczne1,01,0131
2 Obsługa ruchu turystycznegozaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0131
laboratoriapraktyczne1,01,0131
3 Toksyny roślin i zwierzątzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0131
wykładyaudytoryjne1,01,0131