Wydział Informatyki - Zarządzanie i inżynieria produkcji (S1)
specjalność: e- technologie w produkcji i zarządzaniu
Plany studiów w roku akademickim 2012/2013 - semestr 3:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 7 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Marketing | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,3 | 1,2 | 30 |
projekty | praktyczne | 1,7 | 0,6 | 15 | |||
Podstawy prawa | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,9 | 1,2 | 30 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,1 | 0,6 | 15 | |||
Statystyka | egzamin | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 2,7 | 1,1 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 3,3 | 1,1 | 30 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Finanse i rachunkowość I | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,1 | 0,7 | 15 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,9 | 0,6 | 15 | |||
Grafika inżynierska (komputerowa) | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 1,5 | 0,6 | 15 |
wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,2 | 30 | |||
Zarządzanie produkcją i usługami | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,1 | 30 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 15 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Programowanie w JAVA, HTML i XML | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 1,9 | 1,2 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 2,1 | 1,1 | 30 | |||
Systemy komputerowe | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,9 | 1,1 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 1,1 | 0,5 | 15 |