Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N2)
specjalność: ocena, analiza i zarządzanie jakością żywności

Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05
Zarządzanie i marketingzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,718

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Statystyka stosowanazaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,49

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Nowiny żywieniowo - dietetyczneegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,00,36
laboratoriapraktyczne1,00,512
Uwarunkowania zaleceń żywieniowych w różnych okresach życiaegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,20,512
wykładyaudytoryjne0,80,36
Wybrane działy z technologii żywności (blok)egzamin4,0laboratoriapraktyczne2,00,718
wykładyaudytoryjne2,00,818

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Praktyka zawodowazaliczenie4,0praktykipraktyczne4,00,0120

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektorataudytoryjne3,00,9202
2 Język niemieckiegzamin3,0lektorataudytoryjne3,00,9202

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Filozofia przyrodyzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,1272
2 Filozofia sztucznej inteligencjizaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,2272
3 Intercultural Communicationzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,1272
4 Wprowadzenie do kognitywistykizaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,2272