Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Dietetyka (S1)
specjalność: Dietoterapia i poradnictwo żywieniowe
Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 5:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Seminarium dyplomowe | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 15 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 3 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 8 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 9 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Metodologia w badaniach żywieniowych i analizie bezpieczeństwa żywności | zaliczenie | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,2 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,2 | 30 | |||
Przygotowanie potraw dietetycznych | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,8 | 45 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,7 | 15 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Antropometryczna i biochemiczna ocena stanu odżywienia | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,6 | 15 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 15 | |||
Diagnostyka w gabinecie dietetyka | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 20 |
ćwiczenia audytoryjne | praktyczne | 1,0 | 0,2 | 5 | |||
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,6 | 15 | |||
Dietetyka bariatryczna z elementami żywienia okołooperacyjnego | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,3 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,3 | 30 |