Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Dietetyka (S1)
specjalność: Dietoterapia i poradnictwo żywieniowe
Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 2:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Biochemia | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,3 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,3 | 30 | |||
Ekonomia z elemetami prawa | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,2 | 30 |
Techniki informacyjne z elementami statystyki | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,2 | 30 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Fizjologia człowieka | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,3 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,2 | 30 | |||
Patofizjologia | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,2 | 30 |
Produkty zwierzęce o właściwościach prozdrowotnych | zaliczenie | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,2 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,8 | 45 | |||
Żywienie zbiorowe | zaliczenie | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,2 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,2 | 30 |