Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Dietetyka (N1)
specjalność: Dietetyka w gastronomii i cateringu

Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Dietetyka 2egzamin6,0laboratoriapraktyczne3,01,127
wykładyaudytoryjne3,00,818
Mikrobiologia ogólna i żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,00,818
laboratoriapraktyczne2,00,718
Żywienie w ontogenezieegzamin6,0wykładyaudytoryjne3,00,818
laboratoriapraktyczne3,01,127

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Towaroznawstwo produktów przetworzonychzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,00,512
laboratoriapraktyczne1,00,512

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Praktyka zawodowazaliczenie4,0praktykipraktyczne4,00,0120

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin4,0lektoratpraktyczne2,00,7183
lektoratpraktyczne3,01,4364
lektoratpraktyczne4,01,6365
2 Język niemieckiegzamin4,0lektoratpraktyczne2,00,7183
lektoratpraktyczne3,01,4364
lektoratpraktyczne4,01,6365

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Niekonwencjonalne surowce mięsne w diecie współczesnego konsumentazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,494
wykładyaudytoryjne1,00,494
2 Wykorzystanie metod molekularnych w dietetycezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,494
wykładyaudytoryjne1,00,494

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Dzikorosnące rośliny jadalnezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,594
wykładyaudytoryjne1,00,594
2 Żywność pochodzenia wodnego w diecie człowiekazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,494
laboratoriapraktyczne1,00,494