Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Dietetyka (N1)
specjalność: Dietetyka w gastronomii i cateringu
Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 4:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 4 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 5 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Dietetyka 2 | egzamin | 6,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,1 | 27 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 0,8 | 18 | |||
Mikrobiologia ogólna i żywności | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,8 | 18 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,7 | 18 | |||
Żywienie w ontogenezie | egzamin | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 0,8 | 18 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,1 | 27 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Towaroznawstwo produktów przetworzonych | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,5 | 12 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 12 |
Praktyki zawodowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Praktyka zawodowa | zaliczenie | 4,0 | praktyki | praktyczne | 4,0 | 0,0 | 120 |