Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia i żywienie

Plany studiów w roku akademickim 2022/2023 - semestr 6:

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Opakowania do żywności i systemy pakującezaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,00,615
laboratoriapraktyczne1,00,512

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Technologia produktów zbożowychegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,01,127
wykładyaudytoryjne3,00,818
Technologia spożywczych produktów fermentowanychegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,00,918
wykładyaudytoryjne3,01,018
Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczegoegzamin4,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,00,618
wykładyaudytoryjne2,00,718

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Praktyka zawodowazaliczenie6,0praktykipraktyczne6,00,0180

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Logistyka w przechowalnictwie i transporcie żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,4126
laboratoriapraktyczne1,00,696
2 Projektowanie nowych produktów mięsnychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,396
wykładyaudytoryjne1,00,6126
3 Zagrożenia mikrobiologiczne a żywność tropikalnazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,6126
laboratoriapraktyczne1,00,496
4 Zastosowanie surowców niechlebowych w piekarnictwiezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,496
wykładyaudytoryjne1,00,6126