Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2021/2022 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Człowiek w procesie pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,36
Technologia informacyjnazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,00,59
laboratoriapraktyczne2,01,018

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Biochemiaegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne2,01,018

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia żywnościegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne1,00,59
Inżynieria procesowaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,018
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne3,01,018
Mikrobiologia żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,00,59
laboratoriapraktyczne2,00,59
Reologia żywnościegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,00,59
laboratoriapraktyczne1,00,59

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 10wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Zabezpieczenie surowców pochodzenia wodnegoegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,018
laboratoriapraktyczne2,01,018

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne3,02,0405
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne3,02,0405

Blok obieralny 10 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnejzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,593
laboratoriapraktyczne1,00,593
2 Podstawy ekologii wódzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,593
wykładyaudytoryjne1,00,593
3 Procesy membranowe technologii żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,593
wykładyaudytoryjne1,00,593