Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: żywienie człowieka i dietetyka

Plany studiów w roku akademickim 2020/2021 - semestr 5:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Ekologia i ochrona środowiskazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,015

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 13wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Dietetykaegzamin7,0laboratoriapraktyczne3,02,030
wykładyaudytoryjne4,01,045
Fizjologia człowiekaegzamin8,0laboratoriapraktyczne4,03,045
wykładyaudytoryjne4,03,045
Organizacja i funkcjonowanie małych firmzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,030
wykładyaudytoryjne1,01,015
Podstawy technologii gastronomicznejzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne1,01,015
Podstawy technologii roślinnejegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne1,01,015

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605

Blok obieralny 13 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Interakcje składników diety z lekami u pacjentów poradni dietetycznejzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0155
wykładyaudytoryjne1,01,0155
2 Wpływ czynników agresji środowiskowej na organizm - granice przystosowaniazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0155
wykładyaudytoryjne1,01,0155
3 Zasady i organizacja pracy w gabinetach dietetycznychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0155
wykładyaudytoryjne1,01,0155
4 Żywienie w sporciezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0155
laboratoriapraktyczne1,01,0155
5 Żywieniowa promocja zdrowiazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0155
wykładyaudytoryjne1,01,0155