Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia i żywienie

Plany studiów w roku akademickim 2020/2021 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05
Wychowanie fizycznezaliczenie0,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,00,030

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia ogólna i nieorganicznaegzamin7,0wykładyaudytoryjne4,01,030
laboratoriapraktyczne3,02,030
Matematykaegzamin4,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,02,030
wykładyaudytoryjne2,01,030
Statystykaegzamin5,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne3,02,030
wykładyaudytoryjne2,01,015

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Higiena i toksykologia żywnościegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,045
wykładyaudytoryjne2,01,030
Maszynoznawstwo przemysłu spożywczegoegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,030
wykładyaudytoryjne2,01,030
Towaroznawstwo żywności z elementami prawa żywnościowegozaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne2,01,030

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Szkolenie BHPzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Szkolenie w zakresie praw i obowiązków studentazaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,03

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza sensorycznazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0151
wykładyaudytoryjne1,01,0151
2 Bezpieczeństwo w żywności a globalizacjazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0151
wykładyaudytoryjne1,01,0151
3 Systemy dystrybucji żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0151
wykładyaudytoryjne1,01,0151
4 Zagrożenia bezpieczeństwa żywności w obrocie międzynarodowymzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0151
wykładyaudytoryjne1,01,0151
5 Znakowanie żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0151
wykładyaudytoryjne1,01,0151