Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia i żywienie

Plany studiów w roku akademickim 2020/2021 - semestr 6:

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka zawodowazaliczenie6,0praktykipraktyczne6,00,06

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Opakowania do żywności i systemy pakującezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,59
wykładyaudytoryjne1,00,59

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Technologia produktów zbożowychegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,02,027
wykładyaudytoryjne3,01,018
Technologia spożywczych produktów fermentowanychegzamin6,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne4,01,018
Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczegoegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,09
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,018

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Logistyka w przechowalnictwie i transporcie żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,096
wykładyaudytoryjne1,01,096
2 Projektowanie nowych produktów mięsnychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,096
wykładyaudytoryjne1,01,096
3 Zagrożenia mikrobiologiczne a żywność tropikalnazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,096
laboratoriapraktyczne1,01,096
4 Zastosowanie surowców niechlebowych w piekarnictwiezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,096
wykładyaudytoryjne1,01,096