Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia i żywienie

Plany studiów w roku akademickim 2020/2021 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Człowiek w procesie pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,56
Technologia informacyjnazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,00,59
laboratoriapraktyczne2,00,518

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Biochemiaegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne2,00,518

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia żywnościegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne1,00,59
Inżynieria procesowaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,018
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne3,01,518
Mikrobiologia żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,09
wykładyaudytoryjne2,00,59
Reologia żywnościegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,09
wykładyaudytoryjne1,00,59

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Surowce rzeźneegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne2,01,018

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,0303
lektoratpraktyczne2,01,0304
lektoratpraktyczne3,01,5405
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,0303
lektoratpraktyczne2,01,0304
lektoratpraktyczne3,01,5405

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnejzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,093
laboratoriapraktyczne1,01,093
2 Przetwórstwo mleka w gospodarstwach agroturystycznychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,093
laboratoriapraktyczne1,01,093
3 Właściwości funkcjonalne surowców i produktów roślinnychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,093
wykładyaudytoryjne1,01,093
4 Żywieniowa promocja zdrowiazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,093
wykładyaudytoryjne1,01,093