Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biotechnologia (S2)
specjalność: Bioinżynieria produkcji żywności z przedmiotami wyrównującymi efekty inżynierskie

Plany studiów w roku akademickim 2017/2018 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Bezpieczeństwo i ergonomia pracy w laboratoriumzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,515
Biotechnologia w hodowli zwierzątzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,010
laboratoriapraktyczne2,01,035
Biotechnologia w produkcji biopolimerówzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,015
wykładyaudytoryjne2,01,015
Biotechnologia w przemyśle spożywczymzaliczenie4,0laboratoriapraktyczne1,01,010
wykładyaudytoryjne2,01,015
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,010
Biotechnologia w rozrodzie zwierzątzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,015
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,510
laboratoriaaudytoryjne1,00,520
Embriologia zwierzątzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,510
wykładyaudytoryjne0,50,515
Etyczne, prawne i ekonomiczne aspekty biotechnologiizaliczenie2,0konwersatoriaaudytoryjne2,01,030
Hodowle tkankowe i komórkowe zwierzątegzamin3,0laboratoriapraktyczne1,00,515
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,515
wykładyaudytoryjne1,01,015
Metody inżynierii genetycznej zwierzątegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,515
wykładyaudytoryjne1,00,515
Planowanie i analiza eksperymentuzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne1,01,015
Podstawy projektowania i rozwoju linii biotechnologicznych (w tym grafika inżynierska)zaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,020
wykładyaudytoryjne2,01,020

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Endo- i egzogenne antyoksydanty w żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0151
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0151
2 Enzymatyczna modyfikacja żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,5151
wykładyaudytoryjne1,00,5151
3 Mikroorganizmy w produkcji żywności prozdrowotnej i ekologicznejzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,6151
wykładyaudytoryjne1,00,6151