Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności (S1)

Plany studiów w roku akademickim 2016/2017 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Chemia żywnościegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,015
laboratoriapraktyczne3,02,030
Podstawy technologii mleczarskiejegzamin5,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne3,02,030
Podstawy technologii żywności pochodzenia roślinnegoegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,030
wykładyaudytoryjne2,01,030

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Toksykologia żywnościegzamin5,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne3,02,030

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (angielski)egzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0603
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605
2 Język obcy (niemiecki)egzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0603
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bezpieczeństwo zdrowotne konsumentazaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0154
wykładyaudytoryjne2,01,0154
2 Ochrona zdrowia publicznegozaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0154
wykładyaudytoryjne2,01,0154

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Mikrobiologia przemysłowazaliczenie5,0wykładyaudytoryjne2,01,0154
laboratoriapraktyczne3,01,0304
2 Podstawy biotechnologiizaliczenie5,0wykładyaudytoryjne2,01,0154
laboratoriapraktyczne3,01,0304